banner388

Demirde vergi indirimine gidilecek

Demir fiyatlarında artış hakkında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, vergi indirimine gidileceğinin müjdesini verdi.

Demirde vergi indirimine gidilecek

Demir fiyatlarında artış hakkında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, vergi indirimine gidileceğinin müjdesini verdi.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:55
Demirde vergi indirimine gidilecek

Demir fiyatlarındaki artış nedeniyle inşaat sektöründe yaşanan düşüş hükümeti harekete geçirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ithalattaki yüzde 30'luk vergi oranını düşürmeye yönelik Bakanlar Kurulu kararının bu hafta içinde çıkacağını söyledi.


Müteahhitlerin 9 Haziran tarihine kadar demir fiyatlarında düşüş olmaması durumunda 120 bin çalışanın iş bırakacağı yönündeki ifadeleri hakkında konuşan Zeybekçi, "Bu konu üzerinde bakanlık olarak biz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


"BÖYLE EYLEM OLMAZ"


 
Zeybekçi müteahhitlerin iş bırakma eylemi hakkında, "İnsan kendi işini bıraktığı zaman ne olur acaba? Böyle bir eylem mi olur? Eee işi bıraktın, iş kimin işi senin işin" dedi.
 
 
Milliyet'te yer alan habere göre Zeybekci, "Taleplerde haklılık payı yok mu" sorusu üzerine de, "İki taraf da haklı. Ama bizim orada yapacağımız bir düzenleme var. bugün (dün) zaten Bakanlar Kurulu kararı olarak sevkini yapacağız. Hızlı şekilde çıkar. Bununla ithalatın üzerindeki şu onda yüzde 30 oranında olan vergileri belli bir oranda düşüreceğiz. Anlamlı bir indirim olacak. En son taraflarla bir toplantımız olacak. Bakanlar Kurulu kararı bu hafta içerisinde çıkar" açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.