banner388

Dar gelirli vatandaşlar için konut fırsatı

Düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için çalışmalar hız kazandı. Konut hesabı, düşük faizli krediler ve vergi indirimleri ile birlikte dar gelirliler de konut sahibi olabilecek.

Dar gelirli vatandaşlar için konut fırsatı

Düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için çalışmalar hız kazandı. Konut hesabı, düşük faizli krediler ve vergi indirimleri ile birlikte dar gelirliler de konut sahibi olabilecek.

12 Şubat 2018 Pazartesi 11:21
Dar gelirli vatandaşlar için konut fırsatı

Hükümet, gelir seviyesi düşük vatandaşların konut sahibi olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl dar gelirlileri konut sahibi yapaya yönelik konut üretimini yoğunlaştıracak.

KONUT HESABI YENİDEN DÜZENLENİYOR

Meclis'te görüşülen ekonomi paketi kapsamında konut hesabı uygulaması yeniden düzenlenecek. İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlara daha fazla devlet desteği verilecek. Sosyal-kiralık konut projelerindeki kredilerde kolaylık sağlanacak. Daha düşük kredi faizi imkanı sağlayacak sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki verilecek.

850 BİN KONUT İHTİYACI VAR

Konut açığının fazla olduğu yerlerde kapsamlı çalışmalar yürütülecek. Yapılan açıklamada, bu yıl için konut ihtiyacının 850 bin olması öngörüldüğü belirtildi. Geliri düşük olan vatandaşlar için uzun vadeli taksitlerle satılan konutların kiralık olanları da yaygınlaştırılacak.

DEVLET KATKISI ARTIYOR

Konut hesabı uygulamasında devlet desteği 15 bin liradan 20 bin liraya çıkacak. Yüzde 20 olan azami devlet katkısı oranı ise yüzde 25 olacak. Konut hesabında yaşanan aksaklıklar giderilecek.

MORTGAGE-KHS BAĞLANTISI

Konut Hesabı Sistemi ve Mortgage arasında ilişki kurulacak ve ev sahibi olmak isteyenlere avantajlar sağlanacak. Yapılacak anlaşmalarla konut sahibi olmak isteyenler daha düşük faizli kredi kullanılabilecek. Vatandaşlara kredi avantajlarının yanı sıra vergi indirimleri de sağlanacak. Konut hesabı birikimlerinden daha düşük stopaj alınacak. Sabah'ın haberine göre, ev alırken tapu harçları sıfıra kadar düşürülebilecek. Konutlardan alınacak tapu harcı Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirilebilecek.

ÜZERİNİZDE TAPU BULUNMAYACAK

Konut hesabı açtırıp tasarruf yapan kişilere 20 bin TL devlet desteği verilecek. Dikkat edilmesi gereken nokta ise konut hesabı açtıran kişinin tamamı kendi üzerine olan bir tapusunun bulunmaması şartı.

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 13.02.2018 11:57
Anahtar Kelimeler:
EvTokiKonut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin yılmaz 2018-02-12 11:39:24

konut kıredisini nasıl acılıyor

Avatar
Cemal 2018-02-13 11:10:50

Anadoluda bile evler 200000 lira bandında seyrediyor. Asgari ücret 1600lira buyrun karşılaştırın çarpın bölün bakalım nasıl olacak? Asgari ücretlinin bu ülkede hiçbirşeye hakkı yok. Ne ev ne araba sahibi olabilir. Hayalini bile kuramaz. Zaten tuzu kuru olan toklarda açın halinden anlamaz.