banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güvenli liman

Manisa'da PepsiCo'nun Türkiye'de 6. fabrikası açıldı. Açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güvenli liman olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güvenli liman

Manisa'da PepsiCo'nun Türkiye'de 6. fabrikası açıldı. Açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güvenli liman olduğunu hatırlattı.

05 Ocak 2019 Cumartesi 22:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güvenli liman

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını gerçekleştirdiği PepsiCo fabrikasında yaptığı konuşmada, "Yalan haberlerle Türk ekonomisi üzerinde olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde öyle bir fabrikanın üretime geçmesi takdire şayandır. Bu hem şehrimize hem de Türk ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Ülkemize yatırım yapan Allah’ın izniyle pişman olmamıştır olmayacaktır. Türkiye güvenli bir liman olmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Her iki yatırımın hayata geçiren yatırımcılarımız gönülden kutuluyorum. 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikamızın istihdamımızın yanı sıra tarım kapasitesinin artmasına ve ticaretinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Yalan haberlerle Türk ekonomisi üzerinde olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde öyle bir fabrikanın üretime geçmesi takdire şayandır. Bu he şehrimize hem de Türk ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Ülkemize yatırım yapan Allah'ın izniyle pişman olmamıştır olmayacaktır. Türkiye güvenli bir liman olmayı sürdürüyor. PepsiCo gibi diğer firmaların da ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanmasını diliyorum. Uzun vadeli yatırımların sayısının daha da artmasını diliyorum. Son 16 yılda hükümet olarak özel sektörümüzün hep yanında olduk. Yancı yerli ayrımı yapmadan her türlü teşviki verdik. Bürokrasi engeli aşımında arsa tahsisinde bütün kolayları sağladık. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen firmaların önünü açtık Yatırım Ofisi direk şahsıma bağlıdır. Yerli ve Uluslar arası yatırımcılar herhangi bir endişeye kapılmadan bu ofis direk cumhurbaşkanlığına bağlı olduğu için endişeye kapılmadan yatırım yapmalı. Kendi şirketlerimize nasıl muamele ediyorsak yabancı firmalara da aynı muameleyi yapıyoruz. Ülkemiz 1975-2002 yılları arasında sadece 15,1 milyar dolar yatırıma kavuşabilmişken 2002'in kasımı ve 2018 ağustos dönemi 202 milyar dolara yakın uluslararası yatırım çekti. Nereden nereye geldik. Bu bir özgüvenle oluyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal derviş 2019-01-07 16:38:42

:)))))))))