banner388
banner390
banner410
banner408

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Toplu Konut Müjdesi! Vatandaş Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında bir takım açıklamalarda bulundu. 81 ilde başlayacak TOKİ projesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız" dedi.

banner269

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Toplu Konut Müjdesi! Vatandaş Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında bir takım açıklamalarda bulundu. 81 ilde başlayacak TOKİ projesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız" dedi.

01 Ağustos 2022 Pazartesi 20:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Toplu Konut Müjdesi! Vatandaş Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak!

Beştepe'te gerçekleşen Kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sözlerimin hemen başında milletimizin ve tüm Müslümanların Muharrem ayı ile 1444 Hicri Yılbaşını tebrik ediyorum. Ehl-i Beyt'i ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.

"MUHALEFET İDRAK EDEMESE DE ÖNEMLİ BİR DİPLOMATİK BAŞARIDIR"

Tahıl koridoru konusunda BM Genel Sekreteri teşekkürlerini ifade etti. Bugün adım atıldı ve Tahıl koridoru neticesinde bugün tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Tahıl yüklü gemi bugün Odessa limanından hareket etti. İstanbul'a ulaştığında bu gemi kontrol edilecek ardından da yükünü bırakacağı yere yolculuğuna devam edecek. Her ne kadar muhalefet idrak edemese de ülkemizin öncülüğünde başlatılan bu çalışma önemli bir diplomatik başarıdır.

"ARTIK BU ÜLKEYİ OYALAMA DEVRİ BİTMİŞTİR"

Terör örgütleriyle mücadelemizde sınırları aşarak güven iklimi tesis ettik. Artık bu ülkeyi terör, darbeci sivil ve askeri bürokrasi, üretmek yerine rantiyeyle beslenen iş dünyası ve kifayetsiz siyasetçilerle oyalama devri bitmiştir.

"TERCİHİMİZİ İSTİHDAMDAN YANA KULLANDIK"

Mevcut sıkıntıların üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla. Ekonomide bir tercihte bulunduk. Tercihimizi istihdamdan yana yani vatandaşın geleceğinden yana yaptık. Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor.

"DÜNYA KÜÇÜLÜRKEN BİZ BÜYÜDÜK"

Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz %11 büyüme ile G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Mesela geçtiğimiz günlerde IMF dünyanın büyüme rakamını aşağı yönlü, ülkemizin büyüme oranını yukarı doğru güncellemiştir. Bu gelişmeler, küresel ticaretin hacmini azaltmış, işleyişini zorlaştırmıştır. Fiyatı neredeyse 11 kat artan doğalgazda yaptığımız %80'i geçen sübvanse sayesinde vatandaşlarımızın evlerini ısıtmalarını sağlıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA FINDIK FİYATI TEPKİSİ

Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz reformlar sayesinde başarıyla sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler, 2022'yi 47 milyon turist ve 37 milyar dolar Turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde bir seviyede kapatacağımıza işarete ediyor. İnşallah ilerleyen dönemde bu seviyeyi de aşacağımıza inanıyorum. Gördünüz, Ordu'da fındık fiyatlarını açıkladık. Bay Kemal yine şaşırdı. Diyor ki '72 TL olarak düşündüm'. Sen düşünmeye devam et. Biz icraattan bahsediyoruz Bay Kemal. Senin icraatın var mı? Yavru ortağı da 75 düşünüyormuş. 1 dolardan, 3 doların üzerine fındık fiyatlarını nasıl getirdik buna bakın. Vatandaşın dili, gönlü başka, vatandaşın dilinden ve gönlünden geçeni biz meydanda açıkladık.

"MANİPÜLASYONLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Küresel fiyatlardaki dengesizliği istismar edenlerin, otomobilden konuta, gıdadan elektroniğe kadar yaptıkları manipülasyonları yakından takip ediyoruz. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız.

2022 TURİZM GELİRİ

Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor.

"VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Dünyanın enerji ve emtia fiyatlarındaki mevcut yükü uzun süre taşıyamayacağı açıktır. Hatırlarsanız bir dönem ayçiçek yağı üzerinden bir fırtına çıkartılmıştı. Şimdi hem ithalat kanalların açılması, hem de yerli üretimin artmasıyla bu konu gündemimizden kalmıştır. Gerekli tedbirleri alarak milletimizin bu endişeyi tekrar yaşamasının önüne geçiyoruz. Elektrik tarifelerinde yaptığımız benzer vergi indirimiyle faturaları düşürdük. Kur koruma, mevduat ve katılım hesapları büyük ilgi gördü. Bu yılın ilk 7 ayında Türk lirası ticari kredi rakamının 2.7 milyon liraya yükseldiğini görüyoruz. Çiftçilerimizin kullandığı kredi miktarı %82 sübvanse olmak üzere 152 milyar liraya ulaştı. Önümüzdeki süreçte bu amaçla hayata geçireceğimiz arz güvenliğiyle fiyat istikrarını birlikte gerçekleştirerek yeni adımların da hazırlıklarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü diğer alanlarla birlikte konut da yerine getirecek yeni projeler geliştirdik.

TOKİ

TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz.

"VATANDAŞLARIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız.

ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER VE EMEKLİLER ÖZEL KONTENJAN

Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak.

"TAMAMINDA YENİLEBİLİR ENERJİ SİSTEMİ KULLANILACAK"

Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız.

Önümüzdeki süreçte arz güvenliğiyle fiyat istikrarını birlikte gerçekleştirecek, tüm ihtimalleri hesaba katan yeni adımların hazırlıklarını sürdürüyoruz.

SEYEHAT SEVER UYGULAMASINDA YAŞ ARALIĞI 18-30'A YÜKSELTİLDİ

Bir müjde de gençlerimize vermek istiyorum. Seyahat sever adını verdiğimiz bu uygulamaya çok fazla talep geldi. Gençlerimizin daha fazla katılması için onlardan gelen istekle yaş aralığını 18-30'a yükselttik. Konya'da 9-18 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağımız 5. İslami dayanışma oyunlarının hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. İslami Dayanışma Oyunları için Konyamıza kazandırdığımız tesisler hem gençlerimize hizmet edecek hem de daha sonra kullanılacaktır.

Kaynak: Haberler.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan 2022-08-01 22:46:23

Kira öder gibi derken umarım aylık 2000 lira olmaz yani yoksa kimse giremez bu maaşlarla oralara

Avatar
AHMET 2022-08-02 07:09:03

helal olsun reis bu işi de gördün kesin bitirirsin yolun acık olsunnnnnnnnnnnnnnn

Avatar
Anthiseptic 2022-08-02 09:30:11

Ver millete TOKİ'den evi , ömrünün sonuna kadar sana 3 ev parası ödesin. Saf vatandaş da hizmet yaptığını düşünsün. Uzaktan davul sesi hoş geliyor ,içine giren çarpılıyor. Bankaya sabit taksit öderken, senin TOK' ne ödenen taksit yıllık enflasyon oranında artıyor. Ben bankaya bugün 3 bin TL aylık ödeme ile başlasam , 10. sende de aylık 3000 TL ödüyorum. Ama senin TOKİ'ne geçen yıl 1000 TL ödeyen vatandaş , bu yıl 1820 TL ödeyecek. 2014 yılında senin TOKİ'nden 1000 TL taksitle ev alan vatandaşın , bugün itibari ile aylık ödemesi 4300 TL ye çıktı. Ama vatandaş bankadan kredi almış olsa hala 1000 TL ödüyor olacaktı... TOKİ vatandaşa hizmet projesi değil , vatandaşı soyma projesidir.

Avatar
murat sement 2022-08-02 10:43:17

bizlerde inandık. olmuyor artık! 10 evi olan adam gidiecek gene ev alacak. olan biz garibana olacak. Allah büyüktür.

Avatar
Totti 2022-08-04 13:30:32

Reis demir çimento fayans mazot v.s düşmeden ev fiyatları nasıl düşecek hadi düşmedi o zaman gariban bu evleri nasıl ödeyecek

Avatar
Osman Gadiş 2022-08-07 06:59:59

20 senedir aynı hikâye, Toki hizmet değil soygun projesidir.Emeklinin ev alması artık hayal olmaktan bile çıktı belki arada bir rüyalarında görebilirler.Karadenizde bulunan doğalgaz hikayesi bitti,amaç yapılacak zamlara ses çıkarılmasın müjdesiydi.Toki ödemesine artık ömür de yetmiyorsam bir tuzak.