banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz sinyali

AK Parti Genel Merkezi'nde parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz sinyali

AK Parti Genel Merkezi'nde parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. 

25 Kasım 2021 Perşembe 10:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz sinyali

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın faiz puanını indirmesinin ardından dolar rekordan rekora koşmuştu. 13,45 TL sevilyelerine kadar ulaşan dolar tepki yağmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ekonomide doğru yol izlendiğini düşük faiz konusunda kararlı olduklarını ifade etti. 

"MÜDAHALE İLE KURDA YÜKSELİŞ"

Edinilen bilgilere göre, toplantıda, faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak, son günlerde yaşanan yükselişin bir "müdahale" ile olduğu belirtildi.

DÜŞÜK FAİZDE KARARLILIK

Yapılan müdahaleyle Türkiye'nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu şekilde araç haline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

Erdoğan'ın görüşmede, faizle mücadele konusunda son günlerde sıklıkla vurguladığı kararlılığı yinelediği öğrenildi.

"4 AY İÇİNDE YENİ EKONOMİK PAKETİN ETKİSİ GÖRÜLÜR"

Toplantıda ayrıca, yüksek kurun önüne geçecek yol haritası da ele alınırken, bu durumun 3-4 ay içerisinde çözüleceği ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının görülmeye başlanacağının vurgulandığı belirtildi.

"SABIR" VE "SÜKUNET" VURGUSU

Türkiye gazetesinin haberine göre toplantıda, sabır ve sükunetle sürecin yönetilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bugüne kadar kurulan tüm tuzaklar gibi bunun da boşa çıkartılacağı ve Türkiye'yi karanlığa sürüklemeye çalışanlara geçit verilmeyeceği vurgulandı.

Kaynak: Haberler.com

Son Güncelleme: 25.11.2021 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2021-11-25 10:50:47

Dün öğle yemeğinde yediğim yarım ekmek küçülmüş olduğunu farkettim. Allah sizi kuru ekmeğe muhtaç etsin 3 - 4 ay sonra yapılan zamlar geri alınacakmı? Batanlar kurtulacak mı? Batırdınız ülkeyi bırakın gidin artık!

Avatar
Cihan 2021-11-25 11:22:04

milletin işi gücü yok Türkiye'yi karanlığa sürükleyecek. herkes ülkesini bıraktı bizle uğraşıyor. Dış güçler neden sadece bizle uğraşıyor yer yüzünde. dünyada verimli toprakları olan başka ülke yok mu. üretememizden ya da hukuk sistemimizin henüz oturmamış olmasıdan artıyor olabilir mi bu kur?

Avatar
Vatandas 2021-11-25 13:31:58

Oy moy yok