banner388
banner390
banner410
banner408

Çin'den kripto para piyasasına darbe! 

Çin hükümetinin kripto para piyasasına ilişkin yaptırımları piyasada adeta deprem etkisi yaratıyor. 

banner269

Çin'den kripto para piyasasına darbe! 

Çin hükümetinin kripto para piyasasına ilişkin yaptırımları piyasada adeta deprem etkisi yaratıyor. 

23 Haziran 2021 Çarşamba 12:43
Çin'den kripto para piyasasına darbe! 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan 5 önemli açıklamanın ardından kripto para piyasasında büyük bir düşüş yaşanmıştı. Özellikle Çin hükümetinin kripto para piyasasına karşı aldığı kararlar piyasa darbe vuruyor. Yaşanan büyük düşüş sonrası piyasa yeniden hareketlenmeye başlarken Çin hükümeti, ülkenin en eski kripto para borsası olan BTCCHina'nın faaliyetlerine son verme kararı aldı.

2011 yılında Şangay’da kurulan şirket, dünyanın önde gelen dijital varlık işlem platformları arasında yer alıyordu. Kuruluşun Singapur ayağı ZG.com’un ise Dubai merkezli bir kripto fonu tarafından devralınacağı bildirildi.

Çin’in bankalar ve Alipay’a kripto para işlemlerini durdurma çağrısı, madenleri kapaması ve en büyük 3. Bankanın kripto para işlemlerini yasaklaması kripto para dünyasında büyük baskıya neden olmuştu.

EN ALT SEVİYENİNDE ALTINA DÜŞTÜ

Piyasada yaşanan büyük düşüşte piyasanın demir Bitcoin 30 bin seviyesine gerilerken Çin'in aldığı karar ile birlikte 28 bin seviyelerine geriledi. Piyasa toparlanmaya çalışırken her gelen önemli açıklama ile birlikte düşüş yaşanıyor.

Anahtar Kelimeler:
çinBorsaKripto Para
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.