banner388

Cam filmi taktırmanın cezası var mı?

2017 son yıllarında kafalarda soru işareti bırakan cam filmi taktırmanın cezası var mı?

Cam filmi taktırmanın cezası var mı?

2017 son yıllarında kafalarda soru işareti bırakan cam filmi taktırmanın cezası var mı?

02 Ocak 2018 Salı 10:23
Cam filmi taktırmanın cezası var mı?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlarla ilgili yeni hazırladığı yönetmeliği 21 Ekim 2017 tarihinde Remi Gazete'de yayınladı. Bu tarihten itibaren başlayan Cam Filmi tartışmaları 2018 yılında da merak konusu halinde.

BU MADDE ELE ALINIYOR

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte cam filmi ve renkli cam kullanımıyla ilgili hükümde değişiklik yapılmadı. Cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi ele alınacak.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde konuyla ilgili yazan madde şu şekilde; "Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır."

Araçlarda cam filmi kullanmanın cezası ise 427 TL. Cam filmi söktürmenin maliyeti 150 TL olurken Türkiye'de 4 buçuk milyon araçta cam filmi bulunuyor.

Kendinden filmli cam otomobillere ise cezai işlem uygulanmayacak.

Son Güncelleme: 03.01.2018 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.