banner388

Çalışanlara kötü haber! BES zorunlu hale geliyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan Yeni Ekonomik Program (YEP) ile birlikte artık Bireysel Emeklilik Siteminin zorunlu hale geleceği ve çalışanların 3 yıl boyunca sistemden çıkamayacağı belirtildi.

Çalışanlara kötü haber! BES zorunlu hale geliyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan Yeni Ekonomik Program (YEP) ile birlikte artık Bireysel Emeklilik Siteminin zorunlu hale geleceği ve çalışanların 3 yıl boyunca sistemden çıkamayacağı belirtildi.

24 Eylül 2018 Pazartesi 09:23
Çalışanlara kötü haber! BES zorunlu hale geliyor

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) tartışmaları devam ederken Yeni Ekonomi Program (YEP) ile birlikte çalışanlara kötü haber geldi. Yeni sistemde BES zorunlu hale gelecek ve çalışanlar 3 yıl boyunca sistemden çıkmayacak.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, Yeni Ekonomi Programı'nda BES ile ilgili ayrıntıların da yer aldığını söyledi. Buna göre BES zorunlu hale getirilecek ve çalışanlar üç yıl boyunca sistemden çıkamayacak.

Noyan Doğan, "YEP'te otomatik BES zorunlu oluyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Otomatik BES uygulaması zorunlu hale getirilecek" dedi.

45 yaş altı tüm çalışanların işverenleri tarafından BES'e dahil edilmesini sağlayan otomatik katılım uygulamasının 2017 yılı başında başladığını hatırlatan Doğan, "İki sene içinde 12 milyona yakın çalışan sisteme giriş yaptı, bunların yüzde 60'a yakını sistemden çıktı; 5 milyon çalışan ise kalarak, tasarruf etmeye başladı. Çıkışların bu kadar fazla oluşu ise ekonomi yönetimini memnun etmedi" diye yazdı.

Doğan şöyle devam etti:

"İşte, Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan otomatik BES'in yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirilecek olmasından kasıt, uygulamanın zorunlu hale getirilmesi. Malum, otomatik katılım, zorunlu bir sistem değil; isteyen dilediği zaman sistemden ayrılabiliyor. Yeni düzenleme ile çalışanlar sistemden ayrılamayacak. Ne kadar süreyle? Öğrendiğime göre üç yıl süreyle. Daha açık bir anlatımla, çalışanlar, işverenleri tarafından sisteme dahil edilecek ve üç yıl boyunca da sistemden çıkamayacak; her ay maaşlarından belli bir miktar kesilip, tasarruf için emeklilik şirketlerine gönderilecek."

Son Güncelleme: 24.09.2018 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sass 2018-09-24 09:31:11

Vur kafasına al parasını devlet mafya olmuş parana el koyuyor

Avatar
Cemal 2018-09-24 09:47:54

Benim paramı gasp edip faizini yiyecekler. Helal etmiyorum.

Avatar
vatandas 2018-09-24 09:53:49

EGER SİZ BU SİSTEMİ HALKA ZORUNLU YAPIN İLK SECİMDE BAKALIM YÜZDE 30 U BULABİLECEKMİSİNİZZ
DEVLETTE ZORLA HARAC KESİYOR

Avatar
Orhan ölmez 2018-09-24 10:25:01

Artık bu ülkede yaşanmaz...

Avatar
Hasan Ak 2018-09-24 09:54:23

Kriz mıriz yok bunlar manipülasyon! Bankalarda para kalmadı mecburen yapacaklar böyle bir şey yoksa bankalar kimseye düşük faiz ile kredi veremez kredi verilemezse piyasada sıcak para azalır halk harcama yapamaz hale gelir. Böylece piyasada daralma olur. Sen tek adam eline padişahlık sisteminden daha güçlü yetkileri verirsen dışarıdan senin ülkene yapılacak yatırımlar da bıçak gibi kesilir. Kim parasını yarın ne olacağı belli olmayan hukuk ve adalet gibi kavramların sözde kaldığı bir ülkeye yatırım yapmak için kullanır? Eğer ülkemize yatırım almak istiyorsak güvenli hukukun üstün olduğu demokratik bir ülke olmalıyız. Bunu sözde yapmak bakın biz ne kadar demokratik ülkeyiz demek lafla olmaz. Lafla olacak işler ancak yurt içinde popülist bir kısımı kandırmaya yeter. Akıllı insanlar gerçekleri analiz ederler. Kısacası laf değil icraat lazım. Hepimiz aynı gemide ve aynı denizdeyiz.

Avatar
Kaan 2018-09-24 10:12:42

Millet zaten üç kuruşa çalışıyor bir de eline geçmeden onu da almanın derdindeler, bu uygulama hukuk dışıdır kesinlikle.

Avatar
rıza 2018-09-24 13:00:23

24 haziran ne için oy verdiğinizi şimdi anladınız mı bas bas bağırdık artık bunlar zorbalıkla para toplayacak diye...

Avatar
Ahmed Arif 2018-09-24 11:20:35

Asgari ücretli adam 3 kuruşun hesabını yapacak, sen maaşı eline geçmeden kırpacaksın!... Sorsan vatandaş tasarruf yapmıyo, biz tasarruf yapmasını sağlıyoruz!... Buna kim inanır? Alacaksın benim paramı, benim paramla k.ıçını doğrultacaksın!.. Sonra da utanmadan çıkar '' kriz mriz yok '' der!... Acaba marketlerden içeri kafasını soksa böyle düşünür mü? %50'den aşağı zam gelen bişey yok market raflarında!...