banner388

Binali Yıldırım'dan vatandaşlara müjdeli haber! Geri ödenecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'dan vatandaşları sevindirecek haber. Bu güne kadar alınan köprü cezalarına ilişkin madde çıkarılacak ve ödenen vatandaşlarını ödediği cezalar geri ödenecek.

Binali Yıldırım'dan vatandaşlara müjdeli haber! Geri ödenecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'dan vatandaşları sevindirecek haber. Bu güne kadar alınan köprü cezalarına ilişkin madde çıkarılacak ve ödenen vatandaşlarını ödediği cezalar geri ödenecek.

20 Aralık 2018 Perşembe 22:24
Binali Yıldırım'dan vatandaşlara müjdeli haber! Geri ödenecek

TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü cezalarına ilişkin, "6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz" diye belirterek "Bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz." diye konuştu. Yıldırım, "Ceza ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek" ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'nde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza yazılan araç sahipleri ile bir araya gelen Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Yani bunlardan hangisinin kamyon türü muameleye tabi tutulacağının, hangilerinin bunun dışında kalacağının belirlenmesi lazım. Burada bir karışıklık var, bana gösterdiler, efendim işte bir kamyonet geçiyor, bir transporter geçemiyor. Böyle birtakım çelişkiler var, bunların gözden geçirilmesi icap ediyor. Bu yönde Ulaştırma Bakanlığımızın yeni bir düzenleme yapması gerekiyor, buna ihtiyaç var. İkincisi de 2017, 2018'de toplam yaklaşık olarak 5 milyon 800 bin geçiş yapılmış. Bunlar tabi ciddi bir yekun tutuyor, parasal olarak ciddi bir para tutuyor. Bunların 26 bin 744 adetinin yaklaşık 20 milyonu tahsil edilmiş. Diğerlerinin de tahsili için tebligat hazırlanmış. Şimdi buradaki arkadaşlarımızı dinledikten sonra şuna kani olduk; bir devlet, idare gerekli duyuruları yapmamış vaktinde. Bir iletişim kopukluğu söz konusu, ikincisi meseleyi anlatamamışız. Yani nedir, bu köprü açıldı, buradan hangi araçlar geçecek, uygulama nasıl olacak, bunlar da detaylarıyla, sektörün ilgili sivil toplum kuruluşlarına anlatılmamış, olay paylaşılmamış. Bu uygulamanın sağlıklı ve hatasız işlemesini sağlayacak tanımlar olmamış.

Yani kamyonetin geçişinde sorun yok ama bir minibüs geçince cezalı durumlar oluyor. Bu tip çelişkili durumlar var. Bunlar da doğrusu çok iyi irdelenmediği için uygulamadan doğan aksaklıklar var. Vatandaşlarımız da bunun mağduru. Dolayısıyla bu iki konunun düzeltilme ihtiyacı var. Bugünkü toplantının amacı burada bu mağduriyeti yaşayan on binlerce hatta 310 binin üzerindeki İstanbullunun sadece burada bulunan arkadaşlarla 18 arkadaşımızla bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-12-21 19:59:27

Yerel Secimler yaklaştı.....