banner388

Benzin fiyatlarına sürpriz indirim

Araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Yapılan açıklamada benzin fiyatlarına salı gece yarısından itibaren en az 10 kuruş indirim yapılacağı belirtildi.

Benzin fiyatlarına sürpriz indirim

Araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Yapılan açıklamada benzin fiyatlarına salı gece yarısından itibaren en az 10 kuruş indirim yapılacağı belirtildi.

26 Ocak 2019 Cumartesi 14:01
Benzin fiyatlarına sürpriz indirim

Benzin fiyatlarına Ocak ayı içerisinde yapılan 33 kuruşluk zammın ardından bu kez indirim yapılacak. Benzin fiyatlarında salı gece yarısından itibaren en az 10 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor.

Habertürk'ten Olcay Dilek'in haberine göre, Dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa kadar gevşemesi, benzinde indirimi gündeme getirdi. Benzinde, salı gece yarısı en az 10 kuruşluk bir indirim hesaplanıyor. Motorinde, bir hareket söz konusu değil.

Türkiye’de, akaryakıt tarifelerini belirleyen üç temel unsur bulunuyor. Brent petrol fiyatları, dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda motorin ve benzinin aşağı ya da yukarı yönlü fiyat hareketleri.

Dolar kuru, hafta boyunca düşüş eğilimini sürdürdü. Kur, 5 TL 26 kuruşa kadar gevşedi. Bu harekete uluslar arası ürün fiyatları ve Brent petrol destek vermedi. Uluslararası piyasalarda gerek benzinde gerekse de motorinde olağanüstü bir artış söz konusu olmadı. Brent petrolde de aynı şekilde küçük, benzin ve motorin fiyatlarını çok ciddi biçimde etkilemeyecek hareketler görüldü.

Bu gelişmeler çerçevesinde dolar kurunun düşmesi, benzinde en az 10 kuruşluk bir indirimi gündeme getirdi. Hafta başında dolar kurunda ve ürün piyasalarında olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa salı gecesi benzin fiyatı, en az 10 kuruş düşecek. Benzine, bu ay bir hafta içinde (17+16 kuruş) toplam 33 kuruş zam gelmişti.

Peki, motorinde durum ne? Motorinde, ne zam var ne de indirim. Fiyatları stabil gidiyor. Uzmanlar, motorinin uluslararası piyasalarda ton fiyatının 578 dolar olduğunu anımsatarak, “Motorinde, fiyat düzeyi değişmedi. Ton fiyatı 15 dolar ve üzerinde düşerse bir indirim olabilir” görüşünü dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ne 2019-01-28 09:09:32

30 krş arttırıyorsunuz 10 krş indiriyorsunuz 35 krş indirin yapında indirdik deyin reklamcılara para kazandırmayın

Avatar
Hasan 6255 2019-01-26 15:28:42

Ticari araçların tamamı dizel yani motorin kullaniyor. Benzine gelen indirimden bence faydalanmalı. Benzinli araçlar genelde özel veya resmi araç

Avatar
Çiftçi 2019-01-31 16:20:09

Bence mazot a bindiri n çünkü çiftçi bitince ne yapacaksın o zaman görürüz