banner388
banner390
banner410
banner408

Beklenilen toplantı başladı

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

banner269

Beklenilen toplantı başladı

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

03 Ocak 2022 Pazartesi 18:43
Beklenilen toplantı başladı

Kabine toplantısının gündeminde memur ve emekliler için ek zam talebi olurken bir diğer önemli konu da koronavirüs salgını olacak. Toplantının ardından alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında açıklayacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAMMI BELLİ OLACAK

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içerisinde açıklanan zam oranları sonrasında gözler yıl sonu enflasyon oranlarına çevrilmişti. Bugün enflasyon oranlarının da açıklanmasıyla memur ve memur emeklisine yapılacak zam belli oldu. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

ENFLASYONLA BİRLİKTE MAAŞLARDA ARTTI

2022 yılı memur ve memur emeklileri bu aydan itibaren yüzde 5 toplu sözleşme zammının yanı sıra yüzde 22,248 de enflasyon farkı alacak. Böylece maaş ve aylıklara yapılacak toplam zam oranı yüzde 27,48 olacak. Yeni zamlarla birlikte En düşük memur maaşı 4 bin 444 liradan 5 bin 665 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı 3 bin 166 liradan 4 bin 37 liraya çıktı.

 

Son Güncelleme: 03.01.2022 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.