banner388

Bekarlara ek vergi mi geliyor?

Aile Bakanlığı'ndan çok tartışılacak öneri geldi. Bakanlık bekarların daha fazla vergi ödemesini istedi

Bekarlara ek vergi mi geliyor?

Aile Bakanlığı'ndan çok tartışılacak öneri geldi. Bakanlık bekarların daha fazla vergi ödemesini istedi

29 Ekim 2021 Cuma 21:31
Bekarlara ek vergi mi geliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TBMM'de yaptığı sunumundadikkat çeken vergi düzenlemesi önerisinde bulundu.  Bu öneriye göre aile kuranların vergileri düşürülürken bekarların vergileri arttırılacak.

Aile Bakanlığının komisyona yaptığı sunumda yer alan öneriler şöyle sıralandı:

  • Kamuda çalışan memurlar için çocuk ilköğretim çağına gelinceye kadar ebeveynlerin yarı zamanlı çalışmasına ilişkin bir düzenleme olmalı. Mesai saatlerinin kreş, okul öncesi eğitim kurumlarıyla giriş ve çıkış saatleriyle uyumlaştıracak şekilde birtakım çalışmaların yapılmasına ihtiyaç var.
  • Kovid-19 salgını süresince edinilen deneyimlerden yararlanarak kamuda esnek çalışmaya ilişkin kalıcı düzenlemeler yapılabilir, işin elverdiği ölçüde, tercihe bağlı olarak iş yerinde ve evden çalışma şeklinde hibrit modellerin uygulanması mümkündür.
  • Bakım sorumlulukları nedeniyle kamu görevlilerine tercihe bağlı olarak esnek mesai sistemi uygulaması da yine önerilebilecek çalışmalar arasında görünüyor.
  • Aile Bakanlığı, doğum sonrası ücretli babalık izni süresinin arttırılmasında fayda olduğunu kaydetti.
  • Doğum sonrası ücretli babalık izni süresinin arttırılmasında fayda var. Kreş desteği, ücretli izinler başta olmak üzere doğum sonrası izinler artırılabilir, aile dostu vergilendirme politikaları uygulanabilir.

  • Çalışanlara kreş için nakit desteğinin veya farklı teşviklerinin sağlanması, ücretli analık, babalık izin sürelerinin arttırılması, evliler ve bekârlar için farklı vergi oranlarının getirilmesi, çocuk sayısına göre çalışanların vergi dilimlerinde düzenlemeler yapılması veya belli oranlarda vergi iadesinin sağlanması gibi düzenlemeler de yine üzerinde çalışılabilecek konu başlıkları.
  • Kadın işçilere doğum nedeniyle iş göremezlik halinde gelir kaybına uğramamaları için günlük kazancının tamamının ödenmesi, esnek çalışma biçimleri güvenceli esneklik modeline uygun bir yapıya kavuşturulması, ebeveynlerin dönüşümlü olmak koşuluyla yıllık izinlerini çocuklarının tatil dönemlerinde kullanabilecek şekilde esnetebilmesi yönünde önerilerimiz yer alıyor.
Anahtar Kelimeler:
EkonomiVergiZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2021-10-29 22:02:06

gençler zaten iş bulmakta zorlanıyor, iş bulanlar da asgari ücretle iş buluyor. asgari ücretle evlenmenin ne kadar zor olduğunu söylemeye gerek bile yok. bir de vergi artarsa evlenmek iyice zorlaşır. bu bakanlık ne yapmaya çalışıyor?

Misafir Avatar
dasdsa 2021-10-30 00:43:45 @samsunlu

onlar kendi partililerinin bakanlığı ülkenin değil. bütün hile, konuşulanların sanki eskisi gibi parlementer sistem olduğu gibi tüm ülkeyi kapsayacak olduğunu sanman, başkanlık sistemi ile eşitlik ve adelet bitirildi, tıpkı padişahın adeleti gibi oldu olay

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2021-10-29 22:11:53

Sanki evlenecek para var biz isteyerek evlenmiyoruz sanki ulan evlendik evi geçindircek bir evde kalcak ondan sonra çocuğa karışsak onlara bakacak paramı var niye zorla evlenelim senin gibi bakanı Allah başımızdan eksik etsin

Misafir Avatar
dasdas 2021-10-30 00:44:57 @Vatandaş

daha fazla para ödüyeceklerki, tıpkı saltanatta olduğu gibi daha fazla akçe ile daha şaşalı günler yaşansın. iktidara geldiklerinden beri sürekli vergi zam.

Beğenmedim! (0)
Avatar
merv 2021-10-30 10:33:44

Bekara ek vergi gelecekse Sabun bedava olması lazım

Avatar
DASDSA 2021-10-30 00:40:29

HAHAHA OLUM BUNLAR NEYİN KAFASINI YAŞIYOR! ÜLKEYİ BATIRIP HALKI FAKİRLEŞTİRİP, İŞSİZLİĞİ PATLATIP, SONRADA SEN BEKARSIN DAHA ÇOK VERGİ ÖDÜYECEKSİN NE DEMEK LAN!!!

Avatar
Adsadsa 2021-10-30 00:41:31

EVLADIM ANLADIK, DAHA FAZLA MÜLTECİ ALIRSAN ONLAR BU COCUK SORUNU ÇÖZECEKDİR İNŞ.

Avatar
dgnksmm 2021-10-30 09:55:26

İnsanları haram para kazanmaya teşvik etmeyin maaşından kestiğiniz vergi yetmiyor mu herşeye vergi artık nefes alamaz olduk