banner388

Bedri Yaşar: "Gelin, polislerin 3600 ek göstergelerini verelim"

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM'de yaptığı açıklamada polislere 3600 ek göstergelerinin verilmesini talep etti.

Bedri Yaşar: "Gelin, polislerin 3600 ek göstergelerini verelim"

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM'de yaptığı açıklamada polislere 3600 ek göstergelerinin verilmesini talep etti.

28 Kasım 2019 Perşembe 22:50
Bedri Yaşar: "Gelin, polislerin 3600 ek göstergelerini verelim"

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülen bazı değişiklikler nedeniyle yapılan oturumda, 144 sıra sayılı Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 6. maddesi üzerinde verilen değişiklik önergesi hakkında İYİ Parti grubu adına söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, polislerin 3600 ek göstergelerinin verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Polislerin ciddi mağduriyetleri var"

Tüm polis şehitlerini rahmetle anan ve gazilere uzun ömürler dileyerek söze başlayan Yaşar; "Değişiklik önergemiz olan 6. Madde; Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından görev yaptıkları illerin dışında başka illerde görevlendirilen polislerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin harcamalarını kapsıyor.  Bildiğiniz gibi, gerek seçim dönemlerinde, gerekse açılış dönemlerinde polis memurlarımız görevlendiriliyor. Dolayısıyla polislerin hakkını vermemiz, parlamentonun görevidir. Polislerin ciddi mağduriyetleri var ve bu kanunla bunu gidermiş oluruz. Bu düzenlemeyle eskiden sadece Çevik Kuvvet polislerine verilen beslenme ve barınma harcırahı, il dışında görev yapan karakol polislerini de kapsayacak. "Bu düzenleme, bugüne kadar geç kalmış bir düzenlemedir. Biz, grup olarak bu düzenlemeyi destekliyoruz" dedi.

"Ek bir madde ekleyebiliriz"

6. maddeye ek olarak polislerin 3600 ek göstergeyi beklediğini de belirten Yaşar; "Bütün siyasi partiler, seçim meydanlarında bunun sözünü verdiler. Tam da onların hak ve hukukunu düzenlediğimiz bugün, buna ek bir madde ekleyebiliriz. Hala zamanımız var. Önergeyi siz verin, biz destekleyelim. Yeter ki polislerimizin mağduriyetlerini giderelim" diye konuştu.

"TOKİ!den istifade etsinler"

Polislerin uzun çalışma süreleri olduğunu söyleyen Yaşar; "Karda, kışta, "mesai" mefhumu demeden çalışıyorlar. Bu ülke için göğüslerini siper ediyorlar. Aldıkları ücret de yeterli değil. Gittikleri yerlerde en büyük sorunları da barınma. Bu konuda da TOKİ'ye büyük iş düşüyor. TOKİ'nin dar gelir gruplarına yönelik yaptığı konutlardan, polislerimizin de istifade etmesini umut ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pınar Yılmaz 2019-11-28 23:42:35

Ayırım yapılmadan tüm memurlara yapılmalı. Çünkü GİH sınıfı hariç her memuriyet gurubu mesleğiyle ilgili çeşitli başlıklar altında maaşlarına ilave olarak neredeyse asgari ücreti bulan hatta bazen geçen miktarlarda ek ödemeler almaktadır.

Avatar
burakk 2019-11-29 13:34:50

Böyle popülist yaklaştıkça hedeflediğiniz yerlere gelemeyeceksiniz haberiniz olsun. Birinin daha karnı doymuyoken göze hoş görünmek için diğerine 3600 dersen olmaz o iş. Sözleşmelinin derdine bak biraz. Adamın puanı çalışması şusu busu herşeyi aynı ama sözleşmeli. Neden? Cevap yok. Öyle işte.

Avatar
Ali 2019-11-29 13:57:15

Polislere 3600 sözü Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerek Başbakanlık gerekse cumhurbaşkanlığı döneminde toplamda 4 defa söz verildi ama yıllar geçmesine rağmen sözler tutulmadı.