banner388

Bedelli askerlik ne kadar olacak ve kaç yaşa vuracak?

Uzun süredir gündemde olan bedelli askerlik konusuyla son 2 günde flaş gelişmeler yaşandı. Peki seçimden sonra çıkması beklenen bedelli askerlik ne kadar olacak ve kaç yaşa vuracak?

Bedelli askerlik ne kadar olacak ve kaç yaşa vuracak?

Uzun süredir gündemde olan bedelli askerlik konusuyla son 2 günde flaş gelişmeler yaşandı. Peki seçimden sonra çıkması beklenen bedelli askerlik ne kadar olacak ve kaç yaşa vuracak?

08 Haziran 2018 Cuma 11:42
Bedelli askerlik ne kadar olacak ve kaç yaşa vuracak?

Çeşitli nedenlerle askere gidemeyen milyonlarca genç bedelli askerlik için hükümetten somut adımlar bekliyor. Sık sık sosyal medyada kamuoyu oluşturmaya çalışan gençler ilk ılımlı yanıtı Başbakan Binali Yıldırım'dan almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da son yaptığı konuşmada bedelli askerlik bekleyenlere açık kapısı bırakması milyonlarca genci heyecanlandırdı. 

"SEÇİMDEN SONRA YAPILACKA İLK İŞ"

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Bedelli askerlik seçimden sonra yapılacak ilk iş. Büyük bir beklenti var. Yeni hükümetin öncelikli konusu" demişti.

"SEÇİMDEN SONRA DEĞERLENDİRİRİZ"

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamada ise bedelli bekleyen milyonlarca genci adeta şaşkına uğrattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bir çok kesim sürecin seçim kampanyasını yürütmek için oluşturduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "24 Haziran'dan hemen sonra ilk işimiz budur diye girmek olmaz. Bu işe bakarken hassas bakmamız lazım. Çok ciddi bir birikim var. Ama bir tarafta Afrin, Cerablus var. Bir tarafta Kandil'i Sincar'ı konuşuyoruz. Bütün bunlar da ortada. Bütün bunların konuşulduğu bir dönemde hemen bedelliyi öne çıkarma noktasına gelirsek bu yanlış olur. Halkım bize bu noktada 'ne yapıyorsunuz?' der. Seçimi atlatalım seçimden sonra bu işin hem askeri boyutunu değerlendiririz. Kendi kabinemizle ortak aklı oluşturur ona göre inşallah adımı atarız" diye konuştu.

FATİH ATİK AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bedelli açıklamalarını konuşulurken A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, canlı yayında bedelli konusunun Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar arasında görüşülmeye başlandığını aktardı.

Atik'in gündeme bomba gibi düşen açıklaması şu şekildeydi, "Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var. Seçimden hemen sonra yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor" dedi.

Sosyal medyada ise bir çok genç bedellinin geniş kapsamlı alınmasını istiyor. 

YAŞ 24 BEDELLİ 15

ORC araştırma şirketinin sahibi Mehmet Murat Pösteki ise konu ile ilgili rapor sunduklarını belirterek "28 yaş ve 20-25 bin TL ücretle çıkartılacak bir bedelli yasası sorunun çözülmesi için çare degildir. Çareyi raporumuzda sunduk. Minimum 24 yaş ve bedel maksimum 15 bin TL" şeklinde tweet attı.


Başbakan Binali Yıldırım'ın paylaştığı rakamlar;

Yoklama kaçağı: 570 bin 422
Bakaya: 56 bin 947
Firar: 5 bin 772
Askerliğini erteleyen: 2 milyon 930 bin 279
Öğrenci ertelemesi: 1 milyon 885 bin 438
Toplam: 5,5 milyon
 

Son Güncelleme: 09.06.2018 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.