banner388

"Balıkçılık 5 yıl sonra Karadeniz’de bitecek” 

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Balıkçılık 5 yıl sonra Karadeniz’de bitecek” dedi.

"Balıkçılık 5 yıl sonra Karadeniz’de bitecek” 

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Balıkçılık 5 yıl sonra Karadeniz’de bitecek” dedi.

15 Şubat 2018 Perşembe 12:01
"Balıkçılık 5 yıl sonra Karadeniz’de bitecek” 

Karadenizli balıkçılar her geçen yıl balık sezonunu daha erken kapattıklarını söyleyerek balıkçılığın son ermeye başladığını iddia etti.

"UMUDUMUZ ARTIK KALMADI"

Giresun’un Piraziz ilçesi'nde Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan yaptığı açıklamada ise korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Önlem alınmadığı taktirde Karadeniz'de balıkçılığın 5 yıl içerisinde biteceğini belirten Arslan, “Yılın ilk 4 aylık periyodunda bizler balıktan umutluyduk ama Ocak ayından bu yana yılın ilk 45 gününü geride bırakmış durumdayız ve artık umudumuz bu sezon için kalmadı. Balığın en verimli olması gereken dönemler böyle ise sezon erken kapanmış demektir” dedi.

"BALIKÇILAR DÖNÜYOR"

Hamsi'nin soğuk sulara kaçması nedeniyle Gürcistan'da avlanan balıkçılar avcılığın düşmesi ve hamsinin istenilen kalitede olmaması nedeniyle geri dönmeye başladı.

"BALIK FİYATI DÜŞMEZ"

Hamsi'nin fiyatının 10 TL'den aşağıya düşmeyeceğini belirtenArslan “Hamside avcılık böyle giderse denizden çıkan hamsinin fiyatı vatandaşa 10 liradan aşağı gelmez ve bu fiyat kimi zaman 15-20 liraya kadar da çıkabilir. Öncede fakirin lezzeti olarak bilinen hamsi bile bu sayede lüks bir hale geldi. Diğer balıklarda da durum aynı. Zaten palamut sezonun durgun geçmesinden bugünlerin böyle geçeceği de belliydi” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.02.2018 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-02-15 12:34:28

Kendi kendimize kurşun atıyoruz. Doyumsuzuz. Mal mülk ve para hırsı gözümüzü bürümüş. Paranın yenebilir birşey olmadığını anlayacağız.

Avatar
Yorum 2018-02-15 16:13:22

Gürcistan'da balık unu fabrikası kurup burada avlanma yasak Boydak hamsileri orada yakalayıp kendi fabrikalarında işleyenler kime hal yaniyorlar.sadece kendilerinin değil milletin rizkiyla oynuyorlar. Devlet bunları tesbit edip bunların balıkçılık ruhsatina iptal etmeli

Avatar
okoca 2018-02-15 18:20:33

rıskı veren yaradandır, sebep aramayın, gürcistan felan engell olamaz buna, soğuk havayıda gürcistan sağlamışdır zaten, akıl yoksunları. hakkettiniz alacaksınız :)