banner388

Bakanlık 203 projeye 20 milyon TL destek verecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 203 projeye 20 milyon TL destek verecek.

Bakanlık 203 projeye 20 milyon TL destek verecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 203 projeye 20 milyon TL destek verecek.

22 Nisan 2017 Cumartesi 11:03
Bakanlık 203 projeye 20 milyon TL destek verecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  91’i Gençlik Merkezi, 87’si Kitap Kafe ve 25’i Mobil Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 203 projeye 20 milyon TL destek verecek.


Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 800 bin gencin faydalandığı 1.353 projeye, 129 milyon TL destek sağladı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illere yönelik özel bir destek verme kararı alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Özel Çağrı Programı’nı, Mobil Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe projeleri olmak üzere üç tür proje ile sınırlandırdı.Destek tutarının üst sınırını, Kitap Kafe ve Mobil Gençlik Merkezi projeleri için 125 bin TL, Gençlik Merkezi projeleri için ise 150 bin TL olarak belirledi.

 Bakanlık, bu yıl Sivil Toplum Kuruluşlarınca sunulan proje tekliflerinin değerlendirilmesini tamamlayarak, 91’i Gençlik Merkezi, 87’si Kitap Kafe ve 25’i Mobil Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 203 projeye 20 milyon TL destek sağladı.


Tarih, Siyaset Bilimi ve Edebiyat gibi farklı disiplinlere ait ve farklı ilgi alanlarına sahip gençlerin beklentilerine karşılık verecek çeşitlilikte seçilmesi öngörülen asgari 3.000 kitabın bulunacağı Kitap Kafelerde gençlerden herhangi bir ücret alınmadan çay, kuru pasta vb. ikramlarda da bulunuluyor. Kitap Kafelerde ayrıca, imza günleri, okur - yazar buluşmaları, kitap ve sinema tahlilleri gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Bulundukları ortam ile bütünleşen ve “mahalle”nin bir parçası olacak Gençlik Merkezleriyle gençlerin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle serbest zamanlarını değerlendirebildikleri cazibe merkezi mekânlar oluşturulması amaçlanıyor.


Daha önce Siirt’te uygulanan ve çok olumlu tepkiler alınan Mobil Gençlik Merkezi projeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca sunulan hizmetlerden yararlanma imkânı bulamayan ya da yeterince yararlanamayan özellikle kırsal kesimlerde yaşayan gençlere bu hizmetlerin yerinde sunulması amaçlanıyor.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi;


“Bölgedeki tüm illerimiz bundan payını alacak. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla gençlerimizin hayata geçirdiği hareketlilik projeleri ve gençlik çalışmaları ile ilgili özel proje çalışmalarına destek veriyoruz. Bunu da 20 milyon TL ayırdığımız kaynak ile gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Evlatlarımıza, birbirleriyle kaynaşmaları, birbirlerini daha iyi tanımaları, aramızdaki farklılıkların değil daha yakın olduğumuz ortak değerlerimizin öne çıkarılması, farklılıklarımızın ortak değerlerimiz çerçevesinde zenginliğimiz olduğunu erken yaşta anlatacağız.”​
 

Son Güncelleme: 22.04.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.