banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlığa 2347 memur alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığına 50 KPPS puanı 2347 memur alımı gerçekleştirilecek. İşte personel alımı ile ilgili detaylar...

banner269

Bakanlığa 2347 memur alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığına 50 KPPS puanı 2347 memur alımı gerçekleştirilecek. İşte personel alımı ile ilgili detaylar...

23 Ocak 2021 Cumartesi 20:31
Bakanlığa 2347 memur alımı yapılacak

2018 KPSS PUANI GEÇERLİ OLACAK

Yayımlanan kılavuzda atamanın 2018 KPSS puanı ile yapılacağına, "Adayların, bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.  Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir." şeklinde yer verildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI 

ÖSYM kılavuzunda başvuru genel şartlarına şu şekilde yer verildi:

1- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1*,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli  ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir. * Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmıyacağı 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’nin geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.

2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

3- Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

1.Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak; Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır a) Sağlık bakımından Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri olarak çalışmasına engel hali bulunmamak. b) KPSS’ye girmiş ve (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) sonuçlarına göre ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı türünden en az 50 puan almış olmak. c) Ortaöğretim mezunları için, ilgili okulların bölümlerinden mezun olmak

2. Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak. Yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adaylar, www.osym.gov.tr internet adresine girerek ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak il/ilçe/kuruluşlar ile başvuru tarihlerini inceleyebileceklerdir. Adaylar, koşullarını taşıdıkları pozisyonlar için sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklardır. Yukarıda belirtilen şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacaktır

3- BAKANLIĞIMIZDA 657 SAYILI KANUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE GÖREV YAPMIŞ OLUP EŞ VE SAĞLIK DURUMU NEDENİYLE SON BİR (1) YIL İÇİNDE İSTİFA EDENLER HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA : 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasının ilgili kısmında " . . . Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek 1 inci maddesinin 3 üncü bendinde “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemezler. Sözleşmesi kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlar, yeniden istihdam edilebilmeleri için ilk defa işe alınma prosedürüne riayet edilmesi zorunludur.

9 Haziran 2020 tarihli KPSS-2020/7 yerleştirme sonuçlarına göre Tarım ve Orman Bakanlıpı tarafından ataması yapılan adayların ataması korunacağından; yerleşen ancak kamu kurum ve kuruluşunda görev yapmakta olduğu için Bakanlık tarafından ataması yapılmayan adayların Bakanlık tarafından ataması yapılacağından bu durumdaki adayların tercih yapması sistem tarafından engellenecektir. 09.05.2020 tarihi itibarıyla bir kamu kurum ve kuruluşunda görev yapmadığı halde 15-28 Mayıs 2020 tarihlerinde KPSS-2020/7 için tercih yapmayan adayların, Mahkeme kararına istinaden yapılacak bu yeni yerleştirme işlemlerine başvuru hakkı bulunmamaktadır. Bu durumdaki adayların tercih yaparak yerleştirmesi yapılsa dahi Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

ÖZETLE

KPSS 2020/7 tercihlerine sadece 9 Haziran 2020 tarihi itibariyle kamuda çalışan ancak, geçici maddeden dolayı başvuru yapamayanlar başvurabilecek. 

Bir kurumda çalışmasına rağmen 2020 yılında yerleşen, ancak geçici 19. madde yüzünden ataması yapılmayanların hakları ise korunacak. Bu adayların tercih yapmasına gerek yoktur. 

Kaynak: Kamu Bülteni

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazık 2021-01-23 22:58:29

kura çekildi samsunda şöför alımı için.Kimlerin kurada çıktığını ve kimlere yakın olduklarını biliyoruz.takipteyiz..