banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Yanık doğalgaz yardımı detaylarını paylaştı: İşte hane başına yapılacak yardım miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gazeteciler ile buluşarak soruları cevapladı. Buluşmada ısınma yardımına dair müjde veren Bakan Yanık, “Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün 2 katından fazla hane sayısı bu. Sadece kömür alan hanelere değil yani. Senelik 3 milyar liraya yakın bir destek öngörüyoruz” dedi.

banner269

Bakan Yanık doğalgaz yardımı detaylarını paylaştı: İşte hane başına yapılacak yardım miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gazeteciler ile buluşarak soruları cevapladı. Buluşmada ısınma yardımına dair müjde veren Bakan Yanık, “Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün 2 katından fazla hane sayısı bu. Sadece kömür alan hanelere değil yani. Senelik 3 milyar liraya yakın bir destek öngörüyoruz” dedi.

15 Ocak 2022 Cumartesi 19:27
Bakan Yanık doğalgaz yardımı detaylarını paylaştı: İşte hane başına yapılacak yardım miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, basın mensupları ile buluşarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Buluşmada vatandaşlara yönelik müjdeli bir haber veren Bakan Derya Yanık, 4 milyon haneye ısınma desteği sağlanacağını duyurdu. Desteğin 6 aylık kış dönemini kapsayacağını söyleyen Yanık, ücretlerin 2 taksit halinde hesaplara yatırılacağını da belirtti.

ÖDEMELER MART AYINDA BAŞLIYOR

Vatandaşlara yapılacak ısınma desteğini konusunda çalışmaların neredeyse tamamlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Isınma desteği hakkı olan vatandaşlarımızın bir kısmı bunu kömür olarak kullanıyorlar. Bunun bir kısmı da doğalgaz olarak bu ısınma desteğinden yararlanmak istedi. Alt yapısı mümkün olan yerlerde bunu sağlayabileceğimizi fark ettik. Bununla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla çalışmaları başlatıp çalışmanın sonuna doğru geldik. Şubat ayının ikinci yarısı başvuruları, Mart ayının ikinci yarısından itibaren de ödemeleri yapmaya başlayacağız. Başvuruları diğer sosyal yardım başvuruları gibi e-Devlet üzerinden yapmak mümkün. E-devlet üzerinden yapamayan vatandaşlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvurularını yapabilirler. Bunu yapamayan vatandaşlar ise Sosyal Hizmet Merkezlerine giderek oradan müracaat ettiklerinde oradaki arkadaşlarımız gerekli yönlendirmeleri yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

4 MİLYON HANEYE ULAŞILACAK

Isınma desteğine dair bilgilendirmelerde bulunan Bakan Yanık, “Hak sahibi olan kişinin PTT Kartına destek ödemesini yatıracağız. Doğrudan doğruya kişinin hesabına yatıracağız. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak. Burada rakamlarda genel hatları ile ortaya çıktı. Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağız. Çünkü Erzurum’da ısınma ihtiyacı ile Ege’de ısınma ihtiyacı aynı değil. O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita üzerine çalıştılar. Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre; hane başına 450 lira ile 1150 lira arası destek sağlayacağız. İki eşit taksit ile yapacağız bu ödemeleri. Buna göre; Mart ve Ekim ayları. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün 2 katından fazla hane sayısı bu. Sadece kömür alan hanelere değil yani. Senelik 3 milyar liraya yakın bir destek öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri yeni bir düzenlemeye kapı aralamayız”

Nafaka konusunda değerlendirmelerde bulunan Yanık, “Nafaka konusunda çok uzun zamandır çeşitli gruplarda da birtakım konuşmalar, tartışmalar, talepler var. Bizim kamu olarak, bakanlıklar olarak bu tartışmaları izlememiz, taleplere dikkat kesilmemiz ve eğer ortada bir problem varsa bunun çözümünü sağlamamız gerekir. Basında ben de zaman zaman görüyorum, bakanlığın bilgisinin dışında birtakım yorumlar ve tahminler konuşuluyor. Biz bakanlıklar olarak her zaman, her türlü çalışmayı yaparız. Ama nafaka konusu ile alakalı verilmiş bir karar yok, herhangi nihai bir değerlendirme yok. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz var, öbür tarafta da kadın hakları, kadının statüsü, kadının sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını takip eden ve bunu geliştirmeye uğraşan bir bakanlığız. Dolayısıyla bu denge içerisinde ne ailenin zarar görmesi ne de kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri yeni bir düzenlemeye kapı aralamayız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf ORMANCI 2022-01-16 09:52:30

Sayın Bakanın dediğine göre her hanede 4 kişi olduğunu var sayarsak bu ülkede 16 milyon fakir, yardıma muhtaç insan var demektir. 20 yıl iktidarda ol, fakir, muhtaç insan sayısını sürekli artır sonra marifetmiş gibi yardım yapıyorum diye öğün. Asıl olması gereken sosyal devletin gereği olan insanların refah seviyesini yükselmektir. Utanmanız gerekir, milleti perişan ettiniz.

Avatar
Sertan 2022-01-16 07:23:01

Yardım falan olayını gecelim göz boyamak için yapmayın bu işleri.sattıģınız dogalgaza genel bir indirim yapın herkes faydalansın

Avatar
muzaffer 2022-01-16 20:24:15

yardım yapmak yerine zamları yapmasanız daha iyi olurdu.