banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Sarıeroğlu'ndan asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro durumu ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Bakan Sarıeroğlu'ndan asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro durumu ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

17 Aralık 2017 Pazar 10:36
Bakan Sarıeroğlu'ndan asgari ücret açıklaması!

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 Merkezi Yönetim bütçe ve 2016 kesin hesap Kanun tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu asgari ücretle ilgili olarak yaptığı konuşmada, "Net asgari ücrette reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Bu anlamda, asgari ücreti, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık. Asgari ücret ülkemiz açısından önemli denge ücretidir" açıklamalarında bulundu.


Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada, "İş gücünün bir milyon 128 bin artarak 32 milyon 215 bin seviyesine ulaşmış durumda. İş gücüne katılım oranı da yüzde 53.6’a yükselmiş durumda. İstihdam oranlarınsa baktığımızda yüzde 47.9 seviyesine geldiğini görüyoruz. İşsizlik oranını geçen yılın aynı dönemine göre karşılaştırdığımızda 2016 Eylül ayında yüzde 11.3 olarak gerçekleşen işsizlik oranımız da düşüş eğilimini sürdürerek şu anda yüzde 10,6 olarak gerçekleşmiş bulunuyor. Yine, hane halkı iş gücü anketi sonuçlarımıza baktığımızda kadınların şu andaki yaşadığımız büyüme sürecine etkisinin yüksek oranda olması bizleri sevindirmiştir. Özellikle kadınların iş gücüne katılım oranı geçen yılın aynı dönemiyle oranladığımızda 1 puan artmış durumda şu anda. 10 milyon 470 bin kadının iş gücünde olduğunu görüyoruz. Yine, kadın istihdam oranımızda da 1,1 puanlık bir artış söz konusu. Yüzde 29,4 oranıyla yaklaşık 500 binlik bir kadın istihdam artışı gerçekleştirmiş durumdayız" dedi.


AKP hükümeti döneminde asgari ücretin popülizm malzemesi yapılmadığını belirten Sarıeroğlu, "Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde bütün detayları herkes, tüm kamuoyu öğrenmiş olacak. Şu anda 100 bin kişi kamuda işçi olarak çalışıyor. Biz ilk verdiğimiz rakamla 450 bin kişiyi amasız, fakatsız kadroya alacağız dedik. 4,5 katına kadar, mevcuttaki çalışanları, taşeron kardeşimizi kadroya alıyoruz. Belediyelerimizdeki 400 bin kardeşlerimizi, belediye iştiraklerini gayet de iyi şartlarda istihdamlarını sağlayacağız. Geçici mevsimlik işçilerimizin çalışma süreleri beş ay yirmi dokuz gündü, gelen talep doğrultusunda onu da dört ay kadar daha uzattık. 4/C’li çalışan kardeşlerimize de benim kamu görevlileri toplu sözleşme sürecinde sözüm vardı. Allah’a çok şükür onu da gerçekleştirdik ve 4/C’deki kardeşlerimizin de 4/B’ye geçişlerini sağlayacağız. Şu anda 900 bin emekçimiz yapacağımız çalışmaların kapsamında" açıklamalarında bulundu.


Bakan Sarıeroğlu Asgari ücretle ilgili olarak ise, "Net asgari ücrette reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Bu anlamda, asgari ücreti, az önce de söyledim, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık. Asgari ücret ülkemiz açısından önemli denge ücretidir. Az önce bakış açımızı söyledim. Teşvik sistemimizde bile asgari ücretten daha da yukarı çıksın diye ücretler, yeni bir dizayna gitmiş durumdayız. Asgari ücret üçlü yapıda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen bir ücret. İşçilerimizle, işverenlerimizle hükümet olarak ikinci görüşmemizi yaptık. İnşallah, mutabakatla, tüm kesimler için faydalı olacak, her kesimin beklentisini karşılayacak bir ücreti de yine AK Parti iktidarı olarak biz belirleyeceğiz diye ifade etmem gerekiyor. Emekçilerimiz, işverenlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, inşallah yakın zamanda onlarla ilgili de güzel çalışmalarımız da olacak" ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 18.12.2017 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-17 11:20:46

Sayın bakan diyor ki asgari ücret %111arttı. Peki sayın bakan gıda fiyatları, kiralar, faturalar, vergiler, alım gücü ne oldu? Etin fiyatı %700 arttı, mercimek, nohut %650 zamlandı, 15 kuruşa aldığımız yumurta 70-80 kuruşa çıktı, 25 kuruşluk ekmek gramajı çalına çalına 1 liraya çıktı. 80 kuruşluk 1 litre süt 3,5 liraya çıktı. 1 kg tereyağına 40lira istiyorlar. Ayçiçek yağı benzinle yarışıyor. Mutfak tüpü 100 liraya dayandı. 2005te 50bin tlye satılan aynı evden 180bin lira istiyorlar. 75-80bin liradan aşağıya binilecek otomobil kalmamış. Siz pembe tablolar çiziyorsunuz. Ülkede bozmadığınız, yıkmadığınız düzen kalmadı siz kendi ceplerinizi ve mültecileri doldurmakla meşgulsünüz. Ama sizde suç yok suç size rey verende.

Avatar
ASGARİ ÜÇRETLİ 2017-12-17 19:50:34

SAYIN BAKAN SİZİN DEVLETE MALİYETİNİZ EN AZ 50 BİN ÜZERİNDE , BİZ 1405 NASIL GEÇİNELİM. EN AZ ASGAR, ÜÇRET 1800 TL OLMALI..

Avatar
SAMSUN 2017-12-18 08:02:23

BAKANIM EMEKLİLER BİTMİŞ TÜKENMİŞ. 1125 EMEKLİ MAAŞI HARCA HARCA BİTMİYOR.. OY VERMEYECEM. EMEKLİ MAAŞIMI 1750 YAPARSA SÖZ