banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Fakıbaba'dan ithal et açıklaması

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, et ithalatı ile ilgili olarak, ""Et ithaline ben de karşıyım" dedi.

banner269

Bakan Fakıbaba'dan ithal et açıklaması

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, et ithalatı ile ilgili olarak, ""Et ithaline ben de karşıyım" dedi.

21 Aralık 2017 Perşembe 12:48
Bakan Fakıbaba'dan ithal et açıklaması

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba et ithalatı ile ilgili konuştu. Bakan Fakıbaba, Sırbistan'dan et almadıklarını söyleyerek, et ithaline kendisinin de karşı olduğunu dile getirdi.


Tarım Bakanlığı'nın 2018 bütçesi üzerinde TBMM'de konuşan CHP, MHP ve HDP'li sözcülerin tümü, "ithal eti" eleştirdi. 


Konuşmasında, "Sırbistan'dan daha et gelmedi, et almadık" diyen Bakan Fakıbaba'ya CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Almayacak mısınız?" diye sordu. Fakıbaba "Biz, süs olsun diye almıyoruz, Sırbistan'ın hayvanı ayrı, Şırnak'ın hayvanı ayrı mıdır? Hayvanlar farklı mıdır yani" dedi.


"ET İTHALATINA KARŞIYIM"

Milletvekillerinin eleştirileri artınca Bakan, ithal ete kendisinin de karşı olduğunu söyledi. Fakıbaba açıklamalarının devamında ise, "Et ithaline ben de karşıyım. Bu et ithalini bırakacağız buraya Allah'ın izniyle… Bunu küçük üreticilerle ve TİGEM'le yapacağız. Bakın, ithalatı bitireceğiz. Şurada anlaşalım. TİGEM 500 bin tane buzağı besleyecek, yani hayvancılıkta ithalatı başta ben olmak üzere hiçbirimiz istemiyoruz. Biz ihracat yapacağız. Amacımız yerli ve yeterli üretimdir. Bu yıl başlattığımız damızlık, düve, manda, koç ve teke üretim merkezlerini güçlendireceğiz. Her akşam takip edeceğim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
EtEşref Fakıbaba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.