banner388

Bakan Elvan'dan kripto para uyarısı 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan kripto para piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan'dan kripto para uyarısı 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan kripto para piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Mayıs 2021 Salı 16:54
Bakan Elvan'dan kripto para uyarısı 

Bakan Elvan, Kripto paralarla ilgili kapsamlı bir çalışmanın yapıldığını belirtirken, vergi ve diğer süreçlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bakanlığımız koordinasyonunda bir çalışma grubu oluşturduk. Bu grup yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttü.

Önce Merkez Bankası bir düzenleme yaptı, arkasında MASAK çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Çalışma grubumuz öncelikle farklı ülke uygulamalarını inceledi.

Üzerinde çalıştığımız alanlar ise kripto varlık ile çeşitlerinin tanımlanması, bu varlıkların ortaya çıkarılması, ihracı ve dağıtılması, alım satım yapan platformların uyması gereken ilke ve esasların belirlenmesi, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılabileceği, vergilendirme politikasının nasıl olacağı, hangi kripto varlık çeşidi için hangi kurumun düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin olacağı, özellikle suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında bu alanın kullanılmasının engellenmesi gibi geniş bir alanı kapsıyor.

Bu konudaki çalışmamızı kısa sürede tamamlayacağız.

Ancak ben şunu söylemek de istiyorum vatandaşlar, tasarruflarını değerlendirirken, yönetemeyecekleri riskleri almamalı.

Anahtar Kelimeler:
Kripto Para
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.