banner388

Bakan Albayrak'tan flaş enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'tan flaş enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

18 Aralık 2018 Salı 21:45
Bakan Albayrak'tan flaş enflasyon açıklaması

Bakan Albayrak, "Yüksek enflasyona karşı atılan adımlar ve Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı etkisini göstermeye başlamıştır. Ekim ayında tepe noktasına ulaşan tüketici fiyatları, Kasım ayında aylık yüzde 1,4 daralırken yıllık enflasyon bir önceki aya göre 3,6 puan iyileşmiştir" ifadelerini kullandı.

2019 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi masaya yatırıldı. 

Görüşme kapsamında konuşan Bakan Soylu, "2007 yılında başlayıp tüm dünyayı sarsan küresel finansal krizin etkilerini Türkiye ekonomisi bu sağlam yapısıyla birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeye kıyasla en az maliyetle atlatmış ve bu zor dönemde dahi üretim yapısını koruyarak istihdam artışı sağlayan nadir ülkelerden biri olmuştur. Üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen küresel krizin etkilerini atlatamayan ve sistemlerini rehabilite edemeyen birçok ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler çareyi ticarette daha fazla korumacılığa yönelmekle bulmuştur. Bugün, kendi çözümlerini üretemeyen ülkeler nedeniyle küresel ticaret eski seviyelerinden oldukça uzaktadır. Bu durum Türkiye gibi ihracatını daha da artırmayı kendisine hedef alan, küresel değerler zincirinde üst sıralara yükselmek üzere üretim yapısını oluşturan ülkeleri doğal olarak olumsuz etkileyebilmektedir. Biz rotamızı çizerken tüm artılara ve eksilere hazırlıklı olabilmek için her zaman küresel koşulları yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Berat AlbayrakEnflasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-12-18 23:37:47

Sayin bakan enflasyonun kaç puan düştüğünü seçimde görürsünüz.

Avatar
Meltem 2018-12-24 20:35:46

Ulke yakinda iflas aciklayacak ati alan coluk cocuk uskudari gececek