banner388

Bakan Albayrak'tan doğalgaz müjdesi

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'tan doğalgaz müjdesi

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

08 Ekim 2017 Pazar 10:19
Bakan Albayrak'tan doğalgaz müjdesi

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılı içerisinde Türkiye'deki tüm illere doğalgaz ulaşacağını, 2019 yılı sonuna kadar ise 200'ün üzerinde ilçeye doğalgaz bağlanmış olacağını belirtti.


Bakan Berat Albayrak, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısında Milli Enerji ve Maden politikasına ilişkin sunum gerçekleştirdi. 


Sabah'ta yer alan habere göre, 2018'de Türkiye'nin jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini dile getiren Bakan Albayrak, "Türkiye haritasındaki tüm sondaj faaliyetlerinin 'veri tabanı' diyebileceğimiz haritayı çıkartarak, herkese açık bir merkezde Türkiye'deki bütün altyapıyı arşivliyoruz" ifadelerini kullandı.


"JEOFİZİK HARİTASI 2018'DE TAMAMLANACAK"

Albayrak, "Türkiye jeofizik haritasını 2018'de tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz" dedi.


"DOĞALGAZSIZ İL KALMAYACAK"

Bakan Albayrak, Artvin, Hakkari ve Şırnak'a da doğalgazın götürülmesi ile birlikte gelecek yıl doğalgazsız ilin kalmayacağını söyleyerek, 2019 yılına kadar ise 200 ilçeye doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.


Bakan Albayrak, nükleer santralin de temellerinin en kısa zamanda atılacağını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.