banner388
banner390
banner410
banner408

Askere işsizlik maaşı!

Askerlik yapmak için işten ayrılanların işsizlik maaşı alıp alamadıkları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yeni Asır'dan Faruk Erdem, yazısında konu ile ilgili detayları ele aldı.

banner269

Askere işsizlik maaşı!

Askerlik yapmak için işten ayrılanların işsizlik maaşı alıp alamadıkları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yeni Asır'dan Faruk Erdem, yazısında konu ile ilgili detayları ele aldı.

05 Aralık 2017 Salı 11:08
Askere işsizlik maaşı!

İstifa edenlerin işsizlik maaşı alma hakkı bulunmuyor. ancak askerler için farklı bir durum söz konusu. Askerlik yapmak amacıyla işten ayrılanlar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı şartları karşılamaları gerekiyor.


Askerden önce sigortalı olarak çalışan ve görev zamanı ayrılan gençlerin hem tazminat, hem işsizlik maaşı, hem de döndükten sonra aynı işyerinde çalışma hakkına sahip.


Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in yazısına göre askerlik nedeniyle işten ayrılanlar diğer şartları taşımaları durumunda işsizlik maaşı da alabiliyorlar. Son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödemeleri ve son 120 gün içerisinde kesintisiz olarak prim ödenmiş olması gerekiyor. Askere gidenler, işsizlik maaşını askerlik öncesi ve sonrasında alabiliyorlar.

 
ASKERLİK SIRASINDA MAAŞ ALINAMIYOR

Dikkat edilmesi gereken konu, askerler işsizlik maaşını görev sürelerinde değil, askerlik öncesi ve sonrasında alabiliyor. Askerden önce işsizlik maaşına başvurmuşsa askere gidince maaş kesiliyor kalanı askerlik dönüşü ödeniyor. Hemen askere gitmişse dönüşte İŞKUR'a başvurarak çalışana kadar işsizlik maaşı alabiliyor.


Alınan işsizlik maaşı ise ödenen prime göre en fazla 10 ay olabiliyor. Dikkat edilecek bir başka nou, çalışanın işten ayrıldığı tarihten askere gidilen tarihe kadar geçen sürenin 3 ayı geçmemesi gerekiyor. Yine terhisten sonra 1 ay içinde başvuruda bulunulması gerekiyor. Bir aydan sonraki her geçen süre alacağı maaştan düşülüyor.

Anahtar Kelimeler:
AskerIşsizlik Maaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.