banner388
banner390
banner410
banner408

Asgari ücrette kritik gün!

2018 yılı asgari ücret zammının görüşüleceği asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün yapılıyor.

banner269

Asgari ücrette kritik gün!

2018 yılı asgari ücret zammının görüşüleceği asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün yapılıyor.

01 Aralık 2017 Cuma 10:48
Asgari ücrette kritik gün!

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği asgari ücret tespit komisyonu bugün toplanıyor.


Kritik görüşme öcnesinde Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 


"Hedeflere ulaşma konusunda kimse bizi yolumuzdan geri koymayacak. Hiç kimse başaramayacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz.


Asgari ücret çalışma hayatımızın en temel unsurlarımızdan birisi. Asgari ücret, devletin sağlamış olduğu bir güvence. Fedakarlık birbirinin hakkını hukukunu gözetmekle gerekir. Söz konusu asgari ücret olunca asla popülist bir tavır içerisinde olmadık, olmayacağız.


15 yıldır milli geliri üç kart artıran hükümetimiz asgari ücret konusunda da ciddi bir artış sağladı. 2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti 1.404 liraya yükselttik. Son 15 yıldaki reel artış ise yüzde 83.2 oldu.


Torba yasa ile birlikte asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimi nedeni ile yaşama riski olan kayıpları gidermiş olduk. Başbakanımız her zaman asgari ücretle ilgili hassasiyetini dile getirmiştir. Ocak ayında belirtilen asgari ücret neyse Aralık ayında da o olacaktır."


İLK GÖRÜŞME BUGÜN

2018 yılının asgari ücret zammının görüşüleceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı saat 10:00'da başladı. Toplantıda işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Aralık ayı içerisinde devam edecek görüşmelerin ardından 2018 asgari ücret zammı belli olacak.


Kaynak: Habertürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.