banner388

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam edeceğini ifade etti.

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam edeceğini ifade etti.

21 Şubat 2019 Perşembe 12:37
Asgari ücretle ilgili flaş gelişme!

Bakan Varank, geçtiğimiz sene 9 ay devam eden asgari ücret desteğinin bu yıl da devam edeceğini ifade etti.

Bakan Varank konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sanayimiz nitelikli istihdamı ihracatın ve güçlü büyümenin lokomotifi. Bizde sektörü desteklemek adına çok somut adımlar atıyoruz. Cumhurbaşkanımızın reel sektöre dönük çok somut müjdeleri oldu. İlk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini iki yıl boyunca devletimiz sağlıyor. Geçen sene 9 ay uyguladığımız asgari ücret desteğini bu yıl tüm yıl boyunca uygulayacağız. Tüm işverenlerimiz sigorta pirim teşvikleri kapsamında 5 puan indirimden faydalanıyorlar. Hükumetimiz geçen yıl sadece asgari ücret ve 5 puan indirimi yoluyla işverenlerimize tam 16 milyar lira ödeme yaptı işin istihdam boyutu kısaca böyle. Tabi sanayi alt yapısını daha da güçlendirmek için attığımız adımlarda var. Geçtiğimiz hafta OSB’lerle ilgili yeni bir düzenleme yaptık. Yeni bir yönetmelik çıkardık. Böylelikle daha yatırımcı bir yapıya geçtik, arsa tahsislerinin süreçlerini hızlandırdık. Önümüzdeki dönemde yerlileşmeyle ilgili adımlarımız olacak. Yüksek ithal bağımlığı kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizi direncimizi zayıflatıyor. Yerli kaynaklardan en iyi şekilde istifade etmek için, üretimi ithal bağımlığını azaltmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erkan 2019-02-21 17:36:12

Flaş gelişme de asgari ücret alanlar için gram bilgi ve iyileştirme yok, hükümet destekli haberler yapmaya devam.
Yaptığınız hiçbir haberin 3 kuruşluk değeri yok.