banner388

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından asgari ücret zammına ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ilk toplantı tarihine yer verildi. 

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından asgari ücret zammına ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ilk toplantı tarihine yer verildi. 

26 Kasım 2020 Perşembe 14:56
Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında asgari ücret zammı görüşmelerinin 4 Aralık günü başlayacağına yer verildi. Bakanlık "2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak" denildi.

SON TOPLANTI İLE BELLİ OLACAK

2021 asgari ücret zammı, Aralık ayının son haftasında yapılacak toplantının ardından açıklanacak. 

ASGARİ ÜCRETE HANGİ YIL NE KADAR ZAM GELDİ?

"SÖZ VERİLDİ"

Bakan Selçuk, geçen sene asgari ücret zammı açıklaması sonrası, "Bu sene işçi ve işveren konfederasyonlarıyla konuştuğumuz zaman biz her zaman çözümü kolaylaştıracak bir ortamda olmayı önemsiyoruz. Fakat ben inşallah gelecek sene bu masada her iki taraf bu konuda bana söz verdi. İki taraf kendi aralarında anlaşacaklar bunun üzerinden konuşacağız. Asgari ücret devletin anlaştığı rakam değil aslında, asgari ücret iş veren ve işçinin anlaştığı bizim de kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi. " demişti.

Son Güncelleme: 26.11.2020 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş Pahalılıktan Bıktı 2020-11-26 16:12:10

Tablonun yanına kaç gram altın alınabiliyordu'yu da eklerseniz 2003 yılında 7,03 gram altın alırken bugün 4,89 gram altın alınabildiğini de görürüz. Böylelikle alım gücümüzün azaldığını anlarız.

Avatar
samsun55 2020-11-27 11:09:28

sendikalara ve sendika yetkililerine sakın hakkımızı hukukumuzu koruyacak devletin verdiği oranı kabul etmeyecek diye güvenmeyin gördünüz türk iş sendikasının başkanını

Avatar
Fatih 2020-11-27 21:16:39

Önemli olan alım gücü tablosudur.
Asgari ücret değil.
Bugün yağ 60 TL ise 40 TL ye düşsün
Benzin 7TL ise 5Tl ye düşsün.
Ekmek 1.5 TL ise 1Tl ye düşsün.
Kiralar düşsün,kısacası yaşam koşulları iyileştirilsin.
Yapacağınız zammın önemi olur o zaman.
Asgari ücrete 300Tl zam yaparsınız 600 TL olarak yaptınız zamlarla geri alırsınız söylenecek o kadar şey ver ki
NEYSE...