banner388

Asgari ücret dolara endeksli olsun, vergi dışı kalsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin dolar kuruna endekslenmesini ve vergi dışı bırakılmasını önerdi.

Asgari ücret dolara endeksli olsun, vergi dışı kalsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin dolar kuruna endekslenmesini ve vergi dışı bırakılmasını önerdi.

31 Ekim 2017 Salı 16:27
Asgari ücret dolara endeksli olsun, vergi dışı kalsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu asgari ücretin dolar kuruna endekslenmesini ve vergi dışı bırakılmasını önerdi.


İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:


"ASGARİ ÜCRET DOLARA MI ENDEKSLİ? HAYIR"

Asıl biz sana şaşırıyoruz. Sen maliye bakanlığını nasıl yapıyorsun diye. Benzine, mazota zam yapıldı. Asgari ücret dolara mı endeksli? Hayır. Çiftçinin ücreti dolar amı endeksli. Ama benzin, mazot dolara endeksli. Traktörün mazotu dolara endeksli. Köprüden geçişler dolara endeksli. Doğalgaz dolara endeksli. Peki memurun maaşı? Dolara endeksli değil. İşçinin aylığı dolara endeksi değil. Peki üçüncü havalimanı ihalesi dolar üzerinden yapılıyor. Avrasya tüneli geçiş ücreti dolar üzerinden yapılıyor.


"BUNLARIN DÖNEMİNDE RÜŞVET BİLE DOLARLA"

İhaleyi yapan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, yani Türk. İhaleyi alan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları. İhale neden Türk lirası üzerinden değil de dolar üzerinden yapılır? Kim yerli kim milli? Bu rakamlar çok açık. Neden dolar üzerinden ihale yaparsın? Sen Türk lirasına güvenmiyorsun da onun için kardeşim. Bunların döneminde rüşvet bile dolarla. Ruhlarına işlemiş ruhlar. Doların yeşiline tapıyor bunlar. Ağacı keserler, dolara saygı duyarlar. Sen asgari ücreti de dolara endeksle.


Döviz geliri olmayanlara, döviz üzerinden borçlanma hakkı verildi. Siz bir ara daireleri bile dolar üzerinden satıyordunuz. Bilal’e telefon ediyordu 30 milyon Euro için. Paraları sıfırladın mı diye, o bile döviz üzerindendi. Şimdi diyorlar ki dolardan size ne? Asıl o değil, dolardan size ne? Sen bunu bilmiyorsun.


"BİZ HERKESİN ALIN TERİNE SAYGILIYIZ"

Şimdi bir şey çıkartmışlar. “CHP gelir, AK Partili belediyeleri alırsa oradaki işçilerin işine son verir.” Bu propagandayı yapıyor. Buradan sadece AK Partili değil, hangi belediye olursa olsun. CHP’li belediye başkanı o belediyeyi aldığında hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. Hiç kimsenin görevine son verilmeyecek. Biz herkesin alın terine saygılıyız. İsteriz ki bu ülkede herkes iş güç sahibi olsun. Niye işine son verelim? Çünkü zemin altlarından kayıyor. Ve o işçi kardeşlerime sesleniyorum, daha düne kadar senin inancını siyasete malzeme ettiler. Kimliğini malzeme ettiler. Biz senin alın terinin yanındayız ve sürekli öyle kalacağız.


"ZENGİNDEN ALACAĞIZ FAKİRE VERECEĞİZ"

Bunların bir özelliği daha var. Onu da bütün esnafın, memurun, işçinin bilmesi lazım. Nedir özelliği? Fakirden alıp zengine vermek. Nasıl oluyor diyeceksiniz. E köprü geçişlerini dolar üzerinden yapıyor. Bu parayı sizin cebinizden ödüyorlar. Peki biz ne yapacağız? CHP ne yapacak? Sözüm söz, aslanlar gibi sözüm söz. Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Zenginden alacağız derken zorla değil, adaletle alacağız. Kardeşim sen kazandın, burada işsiz var, yoksul var. onun için diyoruz asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücret vergi dışı kalacak.


"CHP’NİN BÜTÜN BELEDİYELERİNDE ASGARİ ÜCRET NET EN AZ 1500 LİRADIR"

Hatırlar mısınız biz asgari ücret net 1500 lira olacak dediğimiz zaman kıyameti kopartmışlardı. Bugün CHP’nin bütün belediyelerinde asgari ücret net en az 1500 liradır. CHP’li belediyelerde gerçekleştirdiğimi olayı bütün belediyelerde, fabrikalarda hayata geçirmek istiyoruz.


Kaynak: Hürriyet

Son Güncelleme: 31.10.2017 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.