banner388

Almanya 400 bin işçi alacak!

Almanya, işgücü ihtiyacını karşılamak için dışarı açılmaya hazırlanıyor. Şartları esneten ülke, şans kartı ile ülkeye gidilebileceğini ve diploma şartı olmadığını açıkladı.

Almanya 400 bin işçi alacak!

Almanya, işgücü ihtiyacını karşılamak için dışarı açılmaya hazırlanıyor. Şartları esneten ülke, şans kartı ile ülkeye gidilebileceğini ve diploma şartı olmadığını açıkladı.

01 Aralık 2022 Perşembe 12:46
Almanya 400 bin işçi alacak!

Almanya, yabancı çalışanlara kapılarını açmaya hazırlanıyor. “İş aramaya gidiyorum” diyenlerin ‘Şans Kartı’ ile ülkeye girişi sağlanabilecek.

Hazırlanan şans kartlarının tasarımları kamuoyu ile paylaşılırken şartların belli bir seviyeye kadar Almanca bilmek, iki yıllık iş tecrübesi, uygun yaş ve ülkeye uyum sağlayabileceğini göstermek olduğu belirtildi.

İŞÇİLER HANGİ ÜLKELERDEN ALINACAK

İşçiler çoğunlukla Türkiye ve AB dışı ülkelerden alınacak. Yukarıdaki şartlar için bir puanlama sistemi olacak ve başvuranlar kısa sürede vize alabilecek.

ŞANS KARTI

Alman Hükümeti tarafından hazırlanan yeni kanunun ocak ayının sonunda yürürlüğe girmesi bekleniyor. İş yapma potansiyeli olanlar, ustalık diploması olanlar, kalfalık belgesi olanlar bile “İş aramak için Şans Kart” ile Almanya’ya gidebilecek.

Yani belli bir seviyede Almanca bilirseniz ve iki yıllık iş tecrübeniz olursa vize almanız oldukça kolaylaşacak.

BAŞKONSOLOSLUĞA BAŞVURU YAPILABİLECEK

Belli bir seviye Almanca bilen ve iş tecrübesini ispatlayanlar, Türkiye’deki Almanya Başkonsolosluğuna başvurup ‘İş aramak amacıyla’ Almanya’ya gidebilecek. Bu kişilere bir şans kartı verilecek ve puanlama sistemi yapılacak. Bu kişilerin o işi yapıp yapamadığı incelenecek.

İŞ TEKLİFİ ALANLARIN VİZESİ DAHA KOLAY

Bununla beraber Almanya’dan iş teklifi alan vatandaşların vize işlemleri daha da kolaylaştırılacak ve şartları sağlayanların gitme ihtimali daha da yükselecek.

HANGİ ALANLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Almanya, şu an için doktor, mühendis, iyi eğitimi olan ve dil bilen öğretmenler ve sağlık sektöründe olanlara kapıyı açmış durumda. Bunun yanında Ocak ayı sonu ile beraber kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber hizmet sektöründe, otellere, lojistik firmalarına, paket servislere, restoranlara ve inşaatlara çok sayıda işçi alımı olacak.

Kaynak: kamubulteni.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tiyatro 2022-12-01 22:43:26

Giden pişman olur.