banner388

Akşener: "EYT sorununu çözmek zor değil"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi, öyle anlatıldığı, öyle şişirildiği gibi zor değil. Evet, bir maliyeti var. Ama Türkiye'nin, o maliyeti göğüsleyecek imkanları da var" dedi.

Akşener: "EYT sorununu çözmek zor değil"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi, öyle anlatıldığı, öyle şişirildiği gibi zor değil. Evet, bir maliyeti var. Ama Türkiye'nin, o maliyeti göğüsleyecek imkanları da var" dedi.

04 Aralık 2019 Çarşamba 00:38
Akşener: "EYT sorununu çözmek zor değil"

"Türkiye'nin, bu kadar büyük bir yarayı tedavi edecek imkanları var"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, grup toplantısında aralarında EYT'lilerin bulunduğunu belirterek, "EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandaşımızı mağdur ediyor. İtip kakarak, yok sayarak, her şeye bulduğun parayı milletinden esirgeyerek, sonuç alamazsın Sayın Erdoğan. Kademeli bir çözüm planı mümkün. Sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak, ilk adım olabilir. Türkiye'nin, bu kadar büyük bir yarayı tedavi edecek imkanları var.  EYT'li kardeşlerimi rahatlatmak, dertlerine deva olmak, öyle anlatıldığı, öyle şişirildiği gibi zor değil. Evet, bir maliyeti var. Ama Türkiye'nin, o maliyeti göğüsleyecek imkanları da var. Bu kürsüden açıkça ilan ediyorum; İYİ Parti iktidarının ilk yılında, millete nasıl el uzatılırmış, EYT'li kardeşlerim nasıl ferahlatılırmış, göreceksiniz" diye konuştu.

"Parlamenter Sistem, Türkiye'nin çıkış yoludur"

Akşener, AK Parti hükümetleri içinde, en büyük sıkıntı ve zorluklarla karşılaşılan dönemin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönemi olduğunu öne sürdü. AK Parti'nin, 'Bu sistemle Türkiye şaha kalkacak' dediğini kaydeden Akşener; "Türkiye'ye şampiyonluk vadettiler, ama memleketi küme düşürttüler. Bu sistem yüzünden; demokrasi, yargı sistemi ağır yara aldı. Bu ne demek? Yurt içindeki güvensizliği geçtim, yatırımcıda büyük güven sorunu demek. Demokrasinin işlemediği, yargının, iktidarın memuruna dönüştürüldüğü bir ülkeye, kimse yatırım yapmaz. Türkiye'yi bu girdaptan çıkarmanın ilk adımı, bu sistemden kurtulmaktır. İyileştirilmiş Parlamenter Sistem, Türkiye'nin çıkış yoludur. İYİ Parti olarak, ilk günden beri, bütün bunların olacağını öngördük ve bu ucube sisteme karşı çıktık. Şimdi de, bu acı sonuçları yaşarken diyoruz ki; 'gelin vakit kaybetmeden, bu yanlış yoldan dönün, Türkiye'yi yeniden, demokratik bir hukuk devletine dönüştürelim" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cıhan 2019-12-04 09:13:22

ınsaınız gercekten tek guvencemız sızsınız oylar sızın eyt cıkarmasalar onlara oy yok

Avatar
Bozok 2019-12-04 14:09:05

Bu muhalefet ciler bol keseden atiyor. Bunu ortaklarinin torenle partilerine aldiklari eski bakan yasar okuyana sorsunlar. Eyt cizulsun 3 yil icerisinde emeklilere naas odenemez. Ben 6 saat ilac kuyrugu bekledigim zamana donmek istemiyorum. Ey muhakefet. Zannetmeyinki bu adam Akp li.

Avatar
Kumru 2019-12-05 10:53:53

Bol keseden sallamak bedava sanki iktidarda olsanız yapicaksiniz emeklilik yaşını zaten sizin yandaslariniz çıkardı boş muhalefet yapmayın artık bu ülke için gerçekten ne yapabilirsiniz onu gösterin insanlara bizde size oy verelim bu kadar basit

Avatar
Barışkubal 2019-12-05 15:11:33

Emeklilik yasi düsmezse AKP ye oy yok