banner388

Akaryakıta yeni zam kapıda 

Global piyasada petrol fiyatları artışa geçti. Yaşanan artış ile birlikte Türkiye'de 15-20 kuruş arasında akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. 

Akaryakıta yeni zam kapıda 

Global piyasada petrol fiyatları artışa geçti. Yaşanan artış ile birlikte Türkiye'de 15-20 kuruş arasında akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. 

18 Şubat 2021 Perşembe 14:41
Akaryakıta yeni zam kapıda 

2018 bu yana  motorinin litre fiyatının 5 TL 60 kuruşu, benzinin 6 TL 23 kuruşu geçmemesi için mücadele veriliyor. Zam ihtiyacı, bu sınırları aşarsa, “eşel mobil” devreye giriyor. Söz konusu ihtiyaç, ÖTV’den karşılanıyor.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ İLE POMPAYA YANSITILMAMAYA ÇALIŞILIYOR

Devlet, bu kapsamda son birkaç aydan bu yana “eşel mobil” sistemini işletiyor ve zamlar pompa satış fiyatına yansıtılmıyor. Halen, benzinde 38, motorinde 41 ve otogazda 70 kuruş devletin ÖTV desteği bulunuyor.

ZAM POMPAYA YANSAYACAK MI?

Devletin, “eşel mobil” sistemini işletmesi ve zammın ÖTV’den karşılanması yüksek olasılık olarak değerlendiriliyor. Bu durumda, devletin ÖTV desteği büyüyecek. Benzinde 50 kuruşu aşacak.

Sektör kaynakları, motorinle ilgili olarak, “Petrol ve küresel düzeyde akaryakıtta günlük fiyat hareketleri son derece önemli. Bu, iç piyasaya doğrudan yansıyor. Şu anda veriler, gelecek hafta için motorinde yukarı yönlü bir hareketin olabileceğini gösteriyor. Elbette, net bir rakam söylemek için önümüzdeki birkaç günün kesin verilerinin ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Haber Türk

Anahtar Kelimeler:
AkaryakıtAkaryakıt Zam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2021-02-18 15:31:12

petrol artınca zam kapıda ama dolardaki düşüşle ilgili indirim yok. anlayan varsa bana da anlatsın

Avatar
Totti 2021-02-18 15:50:13

Sağolsun hükümetimiz çok uğraşıyor zam yapmamak için akaryakıtın içindeki vergileride söylesenize haberde

Avatar
Hakan 2021-02-18 22:30:54

Dolar düşmüştü

Avatar
Vatandas 2021-02-19 09:01:05

Dolar yerin dibine indi hala mi zam ???