banner388

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine müjde!

Bakanlık korona virüs zamanında ihtiyaç sahiplerine olan yardımlarına hız kesmeden devam ediyor, Peki yapılan yardımlardan kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları nelerdir? Yapılan yardımlar korona virüs sürecine ne kadar katkı sağlıyor? Başka hangi yardımlar var ve daha bir çok merak sorunun detayları haberimizde...

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine müjde!

Bakanlık korona virüs zamanında ihtiyaç sahiplerine olan yardımlarına hız kesmeden devam ediyor, Peki yapılan yardımlardan kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları nelerdir? Yapılan yardımlar korona virüs sürecine ne kadar katkı sağlıyor? Başka hangi yardımlar var ve daha bir çok merak sorunun detayları haberimizde...

30 Eylül 2020 Çarşamba 12:11
Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine müjde!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını kuşkusuz her sektörü etkilemiştir. Yaşanan bu zor süreçte ayakta durmakta zorlanan firmalar işçi çıkarmak zorunda kalmıştır. İşsizlik oranında yaşanan artışla birlikte vatandaşlar büyük bir ekonomik krizin içine girmiştir. Bütün bu nedenlerden ötürü piyasada dengelerin değişmiş ve atılan işçiler nedeniyle üretimde de bir azalmaya gidilerek mal ve hizmet bedelleri alınmıştır. Bu durum zaten zor durumda olan vatandaşı daha kötü bunalıma sokmuştur.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI YARDIMI

Devletimiz korona virüs döneminden öncede zor durumda olan vatandaşlara yardım çalışmaları yapıyordu. Yaşanan bu korona virüs zamanında durumun yine farkında olan bakanlığımız vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Peki yapılacak yardımlar kimleri kapsıyor? Bu destekten yararlanamayacak olan vatandaşlarımız için yeni yapılacak yeni yardım projeleri neler olacak?

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Korona virüs zamanında vatandaşların hep yanında olan bakanlığımızdan bir açıklama daha geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt'ün yapmış olduğu açıklamada  Kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara 3,3 minyon TL destek ödemesi yapılacağını belirtmişti. Yaptığı açıklamada Selçuk; ‘’ iki bini aşkın ihtiyaç sahibine 3,3 milyon TL destekte bulunacağız’’ dedi. Yapılan açıklama ihtiyaç sahiplerine yardımın ulaşacağı belirtilmiştir. Bununla birlikte bu ihtiyaç sahiplerini kronik rahatsızlığı olan hastalar kapsamaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Devletin korona virüs sürecinde vatandaşlara olan desteğinden biri de kronik hastalara yapılan yardım. Peki, bu yardımın koşulları nelerdir? Koşulları sağlayan vatandaşlarımız ne kadar para desteği alacaklar? Para desteği bütçeleri dengeleyebilecek mi? Bununla birlikte yapılacak olan para yardımının başvuru süresinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman kadar süreceği, başvuruların nereye yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Devletin yaptığı yardımı almak isteyenler nakit yardım desteğine başvurmak için  yaşadıkları il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Başvuru yapabilecekler. Direk başvuru yapamayacak vatandaşlar için de devlet tarafından bir seçenek konulmuş, herhangi bir nedenden dolayı başvuru yapamayacak vatandaşlarımız için yasal varisi ya da velileri aracılığıyla da başvuru yapabilecekler. Şartı sağlayan kişilere yardım yapılacak ve bu yardımlar kesintiye uğramayacaktır. Verilecek olan yardımı kullanmak için sosyal yardım kartları kullanılabileceği gibi herhangi bir ücret kesilmeden PTT şubelerine yatırılacaktır isteyenler ATM’lerden de bu parayı çekebilirler.

HANGİ HASTALIKLARA NE KADAR NAKİT DESTEĞİ OLACAK

-Ne kadarlık bir ödeme yapılacağına dair detaylar ise şu şekildedir.
-Tüberküloz tanısı konan kişiler için; önceden tedavi görmemiş hastalar için; 6 ay tam ve 6 ay idame
-İlaçlar ile tedavi olan hastalar için; 24 ay tam ve 6 ay idame
-Menenjit ve Tüberküloz hastaları için; 12 ay tam ve 6 ay idame
-Kemik Tüberküloz hastaları için; 9 ay tam ve 6 ay idame

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fulye sahan 2020-10-01 09:33:58

Kanser ve tansiyon hastasıyım.calisamiyorum.yardim bekliyorum.

Avatar
Neşe 2020-10-01 11:12:53

Isim yok çalışmıyorum 3yasinda kızım var kiradayım kirami ödeyemiyorum Allah için bi yardım edin

Misafir Avatar
ibrahim 2020-10-07 20:49:23 @Neşe

iletişime gecelim

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
VATANDAŞ 2020-10-02 11:30:42 @Neşe

Allah yardımcın olsun kardeşim imkanım yok olsa yardım ederdim

Beğenmedim! (0)
Avatar
FADİLE bayram 2020-10-01 09:11:49

Benim durumum yok kiradayım ve hiç bisekilde durumum yok 4 çocuğum var bi gelirim yok nolacak yardım eden yok

Avatar
İsmail 2020-10-01 09:15:13

Duran bir arabadan daha hızlı yardım ediyorlar mal yöneticiler

Avatar
Özlem güraslan 2020-10-01 10:17:41

İhtiyaç sahibiyim astım hastasıyım eşim yerleşemiyor hastası çalışamıyorum sadece yömiyeli olarak çalışıyorum 4tanede çocuğum var

Avatar
Songül 2020-10-01 10:37:02

Ventolin kullanan astım hastalara yardım varmı? Mesela oksijen alsın diye geceleri sık sık nefesi kesilip fenalaşan hastalara buhar oksicen verme makinası doktor onayıyla ilaçlarda dahil yardımı kampanyası başlasada 2 çocuk babası 65 yaş 1955 doğumlu kızının biri 1,5 yaşında diğeri ise 4 yaşına bu ay 28 ekimde girecek olan çocuklu baba'yada yardım sağlansa devlet hayır dua'mızıda beraberinde alsa olurmuydu.

Avatar
Ebubekir abi 2020-10-01 11:04:07

Hiç bir şekilde pandemi yardımı almadım tarlaya giderek geçimini sağlıyorum

Avatar
Bülent örs 2020-10-01 11:06:05

Yüzde 82 engelliyim kronik hastayım kalp tansiyon kısa barsak hastasıyım kullandığım ilaçlarım var yardıma ihtiyacım var sadece 850 engelli aylığım var oda geçinmeme yetmiyor.lütfen yardımcı. Olun bana