banner388

90 bin Bağ-Kur'luya müjde

Yaş ve sigorta süresini dolduran Bağ-Kur’lulara, emekli olabilmeleri için yeni bir düzenleme ile fırsat tanındı.

90 bin Bağ-Kur'luya müjde

Yaş ve sigorta süresini dolduran Bağ-Kur’lulara, emekli olabilmeleri için yeni bir düzenleme ile fırsat tanındı.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 16:28
90 bin Bağ-Kur'luya müjde

Her çalışanın veya sigortalı olabilmek için işlemlerini gerçekleştiren her kişinin emekli olabilme isteğinin önünde kimi zaman farklı engeller bulunabiliyor. Bu bağlamda atılan bir adımda Bağ-Kur’lu olanlar vatandaşlara fırsat tanındı.

Peki nedir bu fırsat?

Yaş veya sigorta sürelerini dolduran fakat prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara yeni fırsat tanınıyor. Söz konusu fırsatta prim borcunu ödeyemeyen kişilere düşük faizli kredi sağlanacak. Vatandaşa verilecek olan kredi de emekli maaşından ödenecek. Hatta bu işlem için Ziraat Bankası ile protokol imzalandı bile.

90 bin Bağ-Kur’luya emeklilik müjdesi

Ayrıca vatandaşlara kredi kullanmaları için yeterli kolaylık sağlanacak ve teminat göstermeleri de talep edilmeyecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, uygulama sayesinde 90 bin Bağ-Kur’lunun emekli olabilmesinin kolaylaşacağını ifade etti.

Kaynak: Posta

Son Güncelleme: 07.08.2017 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
.mehmet kaptan 2017-08-07 17:20:23

1984ten bagkurluyum on sene verdi bagkur yalnız çok borç çıkıyor emekli olamıyorum bu yasa ne zaman yürürlüğe girer tel numaram05340726496 saygilar