banner388

3600 ek göstergede çalışmalar tamamlandı! 1.500 TL zam geliyor

Milyonlarca kişinin beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandığı belirtilirken 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı ve daha sonrasında kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

3600 ek göstergede çalışmalar tamamlandı! 1.500 TL zam geliyor

Milyonlarca kişinin beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandığı belirtilirken 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı ve daha sonrasında kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

30 Mayıs 2022 Pazartesi 14:36
3600 ek göstergede çalışmalar tamamlandı! 1.500 TL zam geliyor

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Son dakika: Milyonlarca kişinin beklediği 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı. Çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduktan sonra açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat’ta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantısını 16 Mart’ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.
 
Memur Sen tarafından İkinci toplantının ardından, tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi istendi ve 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunuldu. Bakan Bilgin ise 3600 ek gösterge hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulunmuştu ve Mayıs sonunda tamamlanacağını ifade etmişti.

YAPILAN AÇIKLAMA

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bizim edindiğimiz bilgiye göre 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı. Çalışma Bakanlığı geçen hafta büyük ölçüde hazırlıkları bitirmişti. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında ekonomi yönetiminden büyün birimlerin katıldığı bir toplantıda maliyet boyutlarıyla çalışma değerlendirilmişti. Bu son toplantıdan sonra artık hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi.

Bundan sonraki süreçte Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum yapacak. Son değerlendirmenin ardından düzenleme bir yasa teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak. Bakanlığın çalışmalarının tamamlanmasının ardından Memur-Sen ile yeniden bir araya gelinip gelinmeyeceği yönünde bir gelişme değerlendiriliyordu. Yine bakanlıktan edinilen bilgilere göre Memur-Sen ile yetkili konfederasyon olarak değerlendirmeler yapıldı. Bundan sonraki süreçte düzenlemenin yasa teklifi olarak Meclis’e gitmedi bekleniyor.

MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK

4 meslek grubuyla ilgili olarak bir hazırlık yapılmıştı. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri için. Ancak bu gösterge düzenlemede bu hizmet kollarının statü içinde farklılaşan adımları da atılmış olacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışırken memurların maaşlarına çok küçük oranda etki edecek. Ancak emekli ikramiyesi ve emekli maaşı konusunda önemli bir kazanım sağlayacak. Hazırlanan düzenlemenin emekli ikramiyesi ve maaşlarında yüzde 25’e varan artış yapması planlanıyor. Ancak yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak planlanıyor.

Bu konuda özellikle 6 bin lira maaş alan bir öğretmen emeklisine en az 1.500 TL zam olacak ve maaş 7 bin 500 liraya kadar çıkacak.

Kaynak: kamupersoneli.net
 

Anahtar Kelimeler:
3600 Ek GöstergeMemurZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
amaç 2022-05-30 15:34:07

bu ülkede sadece memurlar çalışmıyor, her şeyi memura göre ayarlıyorsunuz