banner388

2022 YKS'ye Rekor Başvuru Yapıldı,633 Milyon TL sınav ücreti toplandı.

YKS'ye rekor başvuru yapıldı,633 Milyon TL sınav ücreti toplandı.

2022 YKS'ye Rekor Başvuru Yapıldı,633 Milyon TL sınav ücreti toplandı.

YKS'ye rekor başvuru yapıldı,633 Milyon TL sınav ücreti toplandı.

25 Mart 2022 Cuma 21:24
2022 YKS'ye Rekor Başvuru Yapıldı,633 Milyon TL sınav ücreti toplandı.

2022 yılında üniversitelere giriş sınavına katılmak isteyen milyonlarca aday, geçtiğimiz ay başvurular başlayınca okulların ve internetin yolunu tuttu. ÖSYM sayfası üzerinden yayımlanan başvuru ekranında başvurusunu yapan adaylar, ücreti ödeyerek başvurularını tamamladı. Başvuruların alınmasının ardından sınav için kritik süreç başladı. Sınava girmek için gün sayan adaylar , çalışmalarına dahada da hız verdi.

OTURUM BAŞI 115 LİRA

ÖSYM bu sene oturum başına adaylardan 115 lira ücret aldı. Sadece TYT'ye girmek isteyenler 115, TYT ve AYT'ye girmek isteyen adaylar 230 , TYT-AYT ve YDT'ye girmek isteyen adaylar ise toplamda 345 liralık ödeme yaptı.


REKOR BAŞVURU

Yapılan son dakika açıklamasında bu seneki YKS'ye son 5 yılın en yüksek başvurusunun yapıldığı açıklandı. Geçen seneye göre 635 bin artan aday sayısı 3 milyon 243 bin 425 oldu.


OTURUMLARA BAŞVURU SAYISI

2022 'de TYT'ye 3.23 milyon kişi girecek. AYT'ye ise 2.1 milyon kişi katılacak. YDT'ye gireceklerin sayısı ise 168 bin civarında olacak. Buna göre hesaplama yapacak olursak ÖSYM adaylardan 633 milyon civarında sınav ücreti topladı.


KAR ETMİYORUZ

ÖSYM Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada kağıt ücretlerinin artması, görevli ücretlerinin artması nedeniyle sınav ücretlerinde artış yapıldığını, bundan herhangi bir kar elde edilmediğini söylemişti.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.