banner388
banner390
banner410
banner408

2. El araba fiyatlarına bir zam daha!

İkinci el araç almak isteyenlere kötü haber geldi. Bayram önü olması ve talebin karşılanamaması gerekçeleriyle ikinci el araba fiyatlarına bir zam daha geldi.

banner269

2. El araba fiyatlarına bir zam daha!

İkinci el araç almak isteyenlere kötü haber geldi. Bayram önü olması ve talebin karşılanamaması gerekçeleriyle ikinci el araba fiyatlarına bir zam daha geldi.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 22:07
2. El araba fiyatlarına bir zam daha!

2. ELE TALEP ARTTI, BİR ZAM DAHA GELDİ

Korona virüs salgını sürecinde sıfır araç üretimi neredeyse durma noktasına gelmişti. Ardından sürecin normalleşmesi ile otomotiv sektörü yeniden üretime başladı. Sıfır araç almak isteyenlerin sayısı rekor kırarken kredi destek paketine başvuranlarda da rekora ulaşıldı. Talebe yetişemeyen şirketler siparişleri ertelemek zorunda kalınca vatandaşlar çareyi 2. el otomobil almakta buldu fakat sıfır araçlar ve ikinci el araçlar için de kredi paketinin açıklanması sonrası ikinci el araç fiyatları daha da arttı.

OTOMOTİV BAYİLERİ SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar otomotiv bayilerine gidiyorlar fakat yaşanan yoğunluktan dolayı çoğu firma Eylül-Ekim ayına kadar sipariş alınamayacğını belirtiyor.

2. EL ARABALAR ARTIŞA GEÇTİ

Firmalar sıfır araç yetiştirmekte zorlandıkları için vatandaşlar 2.el arabalara yöneldi. Bu durum ise araç fiyatlarının artışa geçmesine yol açtı. 1 ay önce 207 bin TL 'ye alınan sıfır bir araç , şimdi ikinci el araç alım satımı sitesinde 240 bin TL 'ye satılıyor. 

BAYRAM DA FİYATLATI ETKİLEDİ

Fiyatların artmasında bayramın etkileri de görüldü. Bayram öncesi araçlarını satanlar ek zam yaptı ve ikinci el araçta fiyatları daha da yükseltti. 

KASIMA KADAR ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! YÜZDE 15 ZAM GELECEK

Galerici Ahmet Yurtlu, pandemi sürecinin fiyatları çok etkilediğini, ikinci elde fiyat artışının daha devam edeceğini söyleyerek, "Pandemi sürecinde de araç kiralama şirketlerinin de işlerinde ciddi manada düşüş oldu. Yurtdışından uçaklar gelmedi, rezervasyonlar iptal oldu. Durum böyle olunca araç kiralama firmaları da kendilerini biraz revize ettiler ve araç alımı yapması gerekenler yapmadı. Bundan dolayı şuanda kiralama firmalarındaki ekonomik arabalar aylık 6 bin TL civarında veriliyor. Durum böyle olunca oradan da bir sıkıştırma oldu. Kiralama fiyatları artınca araç kiralamayı düşünen insanlarda araç almaya döndü. Onun da bir sıkışıklığı var. Kasım gibi piyasanın biraz daha oturacağını, fiyatlarının belli bir seviyede netleşeceğini ve fiyatların o şekilde devam edeceğini ön görüyoruz. Kasım'a kadar da kısa vadede araba almayı düşünenlerin de çabuk davranmaları gerekiyor. Çünkü piyasa, yüzde 15 gibi bir artışın olacağının sinyallerini veriyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ikinci ElAraçFiyatZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ufuk 2020-07-30 08:23:09

Ne o koskaca hukumet galericilere laf geciremiyormu turkiyenin ekonomisi super diyenler nerde hic merak etmeyin bu millet sizi secimde al assagi eder sayilacak okadar yanlislariniz varki Allah islah etsin sizi

Avatar
murat 2020-07-30 11:27:54

paniğe gerek yok, alım satımcıların çıkarmış olduğu manipülasyonlara alet olmayın arkadaşlar.araç fiyatları böyle gitmez.eylül ayında sıfır araçlar bantlardan çıkacak. hastalığın aşısıda bulunursa bu fiyatlar böyle gitmez sakin olun.

Avatar
Has 2020-07-31 14:39:54

Bir galerici çıkmış yüzde 15 zam gelecekmiş dümenciler toplanmış ortalığı kaosa çevirmeye çalışıyorlar devlet bu işe el atmalı bu tür çakallara meydanı boş bırakmamalı

Avatar
Metin 2020-07-31 17:58:03

Her ikinci el oto fiyat haberinde bir galericinin demeci var. Hepside tek bir şey söylüyor. "Acele edin" Etmiyorum kardeşim. Ne kadar zam yaparsanız yapın. Bu fiyatlar böyle oldukça 1 yılda beklerim. Sıfır araba alırım. Haram zıkkım olsun haksız kazançlarınız.

Avatar
Aki 2020-07-31 18:43:22

Türkiyede fiyatı yükselip düşen 1 tane ürün yok onun için fiyatlar düşmez 0 araçlarda zamlı fiyata geleceği için bu fiyatlar düşmez dolar yükselile geçerse hem 0 hemde 2. El araçlar dahada samlanır. Hükümetin umrundamı kesinlikle değil ne zaman araç satışı düşer faizler artar ozaman ötv indirimi gelir fiyatlar düşer diye hayale kapılmayın

Avatar
Altuğ 2020-07-31 19:17:40

Fırsatçılara prim vermeyelim,40binlik araçlara 80bin isteyen fırsatçı soysuzların elinde patlayacak bunlar az kaldı, vatandaş olarak tepkimizi bu araçları almayarak göstermezsek bu manipuleci sahtekarların emeklerine yağ sürmüş oluruz, ben imka ım var almıyorum sizde almayın gidin altın döviz alın araçlar ellerinde patlasın

Avatar
Hüseyin 2020-07-31 20:07:06

Hiiiccc umurumda değil 6 aydır parayı altına gömüyorum isterseniz yüzde yüz zam yapın almıyorum altın sürekli yükseliyor mecbur düşüneceksiniz o fiyatları bu tongaya bir daha düşmem kriz kapıda dolar altin fırlayacak parayı arabaya gömecek zaman değil en iyisi altında beklemek

Avatar
Cafer 2020-07-31 22:05:48

Bu nasıl bir ülke olduk yaşamak haram oldu ülkede istikrar yok gelen gideni aratır derlerdi doğruymuş 80.000 tl arabaya 130.000 tl oldu almayacaksın senelik 7000 tl masrafı var