banner388

1 Ocak tarihine dikkat!

Milyonları ilgilendiren gelişme 1 Ocak 2018 tarihinde hayata geçecek.

1 Ocak tarihine dikkat!

Milyonları ilgilendiren gelişme 1 Ocak 2018 tarihinde hayata geçecek.

10 Ağustos 2017 Perşembe 10:47
1 Ocak tarihine dikkat!

Hükümetin sosyal haklar konusundaki çalışmaları devam ederken prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayan esnafla ilgili düzenlemeler üzerinde çalışıyor. 

1 Ocak tarihi başlangıç günü. Hükümet esnafın sağlık hizmetleri hususundaki problemlerini çözmeye çalışıyor bir yandan da işini kaybeden Bağkur’luya maaş imkanı tanıyor.  Esnaf Ahilik Sandığı kurularak destek sağlanacak olan Bağkur’lu esnafa, mevcut prime göre aylık 35.55 lira devlette 17.77 lira verecek.

En fazla 1411 lira ödenecek

10 ay boyunca ödenecek olan maaşın günlük değeri, son 4 aylık prime göre kazançlar dikkate alınacak ve günlük ortalama kazancın yüzde 40’ı kadar olacağı öğrenildi. söz konusu ödeme asgari ücretin yüzde 80’ni geçemeyecek. Aylık en az 705 lira en fazla ise  bin 411 lira olacak.
 

Kaynak: Takvim

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.