banner388
banner390
banner410
banner408

YÖK'ten Aylık Bin 550 TL Burs

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklama ile YÖK tarihinde ilk kez uygulanacak doktora burs projesi ile 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye aylık bin 550 lira burs verileceğini açıkladı.

banner269

YÖK'ten Aylık Bin 550 TL Burs

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklama ile YÖK tarihinde ilk kez uygulanacak doktora burs projesi ile 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye aylık bin 550 lira burs verileceğini açıkladı.

15 Aralık 2016 Perşembe 16:22
YÖK'ten Aylık Bin 550 TL Burs

YÖK tarihinde ilk kez uygulanacak proje ile 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye yönelik verilecek doktora burs miktarının, aylık bin 550 lira olarak belirlendiğini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu program kapsamında ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik 100 alanda 2 bin doktoralı insan kaynağı yetiştirilecek. Bu insan kaynaklarının istihdamı ise sadece akademiye yönelik olmayıp, özellikle kamunun ve özel sektörün de gelişimi odaklı süreçlerine de yönelik olacak. Bu insan kaynaklarının istihdamı ise sadece akademiye yönelik olmayıp, özellikle kamunun ve özel sektörün gelişimi odaklı süreçlere de yönelik olacak. YÖK doktora burs projesi, 2017 yılı itibarıyla başlayacak olup bu kapsamda öğrencilerin bahar döneminden itibaren eğitim almaları sağlanacak. 100/2000 YÖK doktora burs projesi" adı verilen program kapsamında, 100 farklı alanda 2 bin kişiye belirlenen alanlarda doktora bursu sağlanacak. Öğrencilere 4 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecek. Verilecek burs miktarı aylık bin 550 lira olarak belirlendi. YÖK doktora bursuna, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da herhangi bir işte çalışmayan, doktora yapmaya hak kazananlar başvurabilecek. Aday, eğer doktora eğitimine devam ediyorsa, tez aşamasına geçmemiş olması gerekiyor. Belirlenen 100 öncelikli tematik alanların başlıkları ise "Temel bilimler ve mühendislik", "Sağlık", "Sosyal bilimler", "Mimarlık, sanat ve tasarım" olarak belirlendi. Bu proje o denli umutlandırıyor ki sadece hayıflandığımız husus, bu proje keşke 5-6 yıl önce başlasaydı. Bambaşka üniversitelerimiz, bambaşka bir Türkiye olurdu" 

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.