banner388

Sözleşmeli Öğretmen Mülakatları İsyan Ettirdi

Geçtiğimiz günlerde yapılan sözleşmeli öğretmen alımı son aşaması olan sözlü mülakatta sorular sorular adayları isyan ettirdi.

Sözleşmeli Öğretmen Mülakatları İsyan Ettirdi

Geçtiğimiz günlerde yapılan sözleşmeli öğretmen alımı son aşaması olan sözlü mülakatta sorular sorular adayları isyan ettirdi.

01 Ekim 2016 Cumartesi 09:02
Sözleşmeli Öğretmen Mülakatları İsyan Ettirdi

Sözleşmeli öğretmen alımındaki son aşama olan sözlü mülakatta sorulan sorular öğretmenleri isyan ettirdi ve  öğremenler Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı twitter üzerinden istifaya çağırdı.

Ankara’da düzenlenen mülakatlarda ise öğretmenlere hiç soru sorulmadığı, öğretmenlere soru zarflarının çektirilmediği, ad-soyad, nereden mezun olduğu, nereli olduğu soruları ile yöneltildiği öğrenildi. Mülakata giren öğretmen adayları  mülakatı kazanacak kişilerin listelerinin zaten hazır olduğunu iddia ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerden doğan boşluğu kapatmak için uygulanan sözleşmeli öğretmen alımındaki politika soruları adayları çileden çıkardı.

İşte 15 bin öğretmenin girdiği sorulan sorulardan bazıları:

* Ahlaklı olmak insana neler kazandırır?
* Cemil Meriç kimdir?
* Okulda bir sunum hazırlasan, Mehmet Akif Ersoy hakkında neler anlatırsın?
* G20 zirvesi nerede toplandı?
* Cumhurbaşkanımız konuşmasında nelere değindi?
* Hangi gazete ve köşe yazarlarını takip ediyorsun?
* Reis denilince aklına kim geliyor?
* Ömer Halisdemir kimdir?
* 15 Temmuz sürecini değerlendirin?
* Hangi dershaneye gittin?
* Gezi Olaylarına katıldınız mı?
* Gezi’de ne hissettin?
* Ne yemek yapıyorsun?
* İnsan kopyası iyi mi kötü mü?
* Maç izler misin?
* Terör örgütlerini sayınız
* Yılbaşında kutlama yaptınız mı?

Ankara’da düzenlenen sözlü mülakatlardan birinde öğretmen adayına mülakat komisyonuna giren yetkililerin, “Son günlerde bir oyuncu öldü? Biliyor musunuz” sorusunun yöneltildiği,  öğretmen adayının “Tarık Akan” yanıtını vermesi sonrasında  ise adaya, “Tarık Akan hakkında neler düşünüyorsun” sorusu sorulduğu iddia ediliyor.
 
Twitter'da açılan #MülakatıİptalEtMeb hashtagi TT oldu. İşte mülakat sonuçlarına isyan eden öğretmenlerin tweetlerinden birkaçı:


 

Son Güncelleme: 01.10.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.