banner388

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Herkes tarafından merakla beklenilen LYS 2016 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversiteli aday ÖSYM’nin sitesinden sonuçları sorgulamaya başladı.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Herkes tarafından merakla beklenilen LYS 2016 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversiteli aday ÖSYM’nin sitesinden sonuçları sorgulamaya başladı.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:37
Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Herkes tarafından merak konusu olan tercih sonuçları hakkında şu anlık bir açıklama yok herhangi bir açıklamada bulunan olmadı.Ancak birkaç  hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILMALI?
Kayıt işlemleri sona ermesinin ardından Üniversitelerin boşda kalan kontenjanlarının ya da öğrencilerin kayıt olmama dahilinde üniversitelerin dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından ek tercih işlemi yapılacaktır. Sınavsız geçiş dahi olsa bir üniversiteyi kazanan öğrenciler ek tercihde bulunamayacaktır. Ek Yerleştirmede; Tablo 4'teki lisans programlarına merkezî genel yerleştirmede yer alan  en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonrasında kontenjanı dolmayan programlara ön kayıt ile  öğrenci alımı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL karşılığında yapılacaktır.Ektercih ücretini yatırmadıkları taktirde bu hakdan adaylar yararlanamayacaktır.

2016 ÖSYM SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
Sınavsız geçiş hakkı bulunan Meslek ve Teknik lise mezunlarının Önlisans ile yerleşebilecekleri bir çok bölüm bulunmaktadır.Kendi bölümlerinin dahilinde olacak bölümleri tercih ederek Sınavsız geçiş hakkını kullanabilirler.Kontenjanın dolmaması ile beraber diğer mezunlar da YGS puanları ile bu bölümlere yerleşebilir.

Tercih sonclarını www.osym.gov.tr adresinden sorgulatabilirsiniz.
Son Güncelleme: 05.08.2016 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.