banner388

Sınavı İptal Edilenler Ne Yapacak?

2010 KPSS sınavının iptali sonrası en çok merak edilen atanan kişilere ne olacak?

Sınavı İptal Edilenler Ne Yapacak?

2010 KPSS sınavının iptali sonrası en çok merak edilen atanan kişilere ne olacak?

02 Ağustos 2016 Salı 10:24
Sınavı İptal Edilenler Ne Yapacak?

2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı soruların çalındığı sebebiyle iptal edildi. İptal kararı sonrası atanan onbinlerce kişinin memurluğunu sona erecek. FETÖ'yle bağlantısı olmayan masum insanların da memuriyeti tehlikeye girdi.

2010 KPSS sınavında önce Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilmiş, sonrasında öğretmen olamayan binlerce FETÖ'cü  Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından aldıkları puanla çeşitli devlet kurumlarına yerleşti.  Ankara 1. İdare Mahkemesi 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavının da iptaline karar verdi. Sınav iptal olunca 2010 KPSS puanı ile memur olan yaklaşık 150 bin kişinin memurluklarının da iptal olması gündeme geldi.

Bundan sonraki süreçte kapsamlı bir araştırma yapılacak. Masum vatandaşın zarar görmemesi için bilirkişilerin hazırladığı raporlara bakılacak. Sınavla alakalı olarak hırsızlık yapanların memuriyeti sonlandırılacak. ÖSYM önümüzdeki günlerde konuyla alakalı olarak bir açıklamada bulunacak.



 

Son Güncelleme: 02.08.2016 10:40
Anahtar Kelimeler:
Kar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.