banner388

Öğretmen Açığını İşte Onlar Kapatacak

Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli yerlerinde görev yapmakta olan norm fazlası toplam 40 bin öğretmen, eş durumlarına bakılmaksızın ihtiyaç olan il ve ilçelerde bulunan okullarda görev yapacaklar.

Öğretmen Açığını İşte Onlar Kapatacak

Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli yerlerinde görev yapmakta olan norm fazlası toplam 40 bin öğretmen, eş durumlarına bakılmaksızın ihtiyaç olan il ve ilçelerde bulunan okullarda görev yapacaklar.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:11
Öğretmen Açığını İşte Onlar Kapatacak

Milli Eğitim Bakanlığı , Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesi ile kapatılmasına karar kılınan toplam 1700'den fazla özel okullarda eğitim görmekte olan öğrencilere yönelik olarak yol haritalarını belirledi. Kapatılmış olan okullarda toplamda 138 bin öğrenciden isteyenlerin devlet okuluna isteyenlerin ise özel okullara nakilleri gerçekleştirilecek. Kapatılmış olan özel ilkokul birde ortaokullardaki öğrenciler “adrese dayalı olan nüfus kayıt sistemi'' ile başvuru yapmaları halinde kontenjan belirlenmeden adreslerine en yakın adreslerdeki okullara yerleşecekler. Kapatılmış olan özel liselerde öğrenim gören 40 bin civarında öğrenci, nakil işlemlerini günlük olarak yapabileceklerdir. Özel okullardan naklini bir diğer özel okula almak isteyenlere ise hiçbir sınırlama koyulmayacaktır.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün özel lisesinde okumakta olan öğrenciler nakillerin yapılmasını istedikleri okullarda da hiçbir kontenjan sınırlaması olmayacaktır. Nakil işlemlerini yaptırmak isteyen öğrenciler TEOG’dan almış oldukları puanlara bakılacaktır. TEOG'dan almış olduğu puan yeterli olması durumunda nakli yapılacaktır. Nakil işlemlerinde okul türleride etki edecektir. Kapatılmış olan özel fen liselerinde okumakta olan bir öğrencinin nakli Anadolu Lisesi yada meslek lisesine kesinlikle yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan devlet okulunda görevli ve darbe soruşturmasıda açığa alınmış olan öğretmenlerin oluşturmuş oldukları boşluk, sözleşmeli öğretmenler ve bununla beraber MEB’in bünyesinde olan ihtiyaç fazlası olan öğretmenler ile doldurulacaktır.  Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli biriminde görev yapmakta olan ihtiyaç fazlası 40 bin öğretmen ihtiyaç duyulan il ve ilçelerin okullarında görev yapacak.

Son Güncelleme: 27.07.2016 09:38
Anahtar Kelimeler:
öğretmenMEBNorm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.