banner388

Öğretmen Açığına Formül Bulundu

15 Temmuz darbesinin ardından açığa alınmış olan ve görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin oluşturmakta olduğu açığı kapatabilmek için formül bulundu.

Öğretmen Açığına Formül Bulundu

15 Temmuz darbesinin ardından açığa alınmış olan ve görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin oluşturmakta olduğu açığı kapatabilmek için formül bulundu.

22 Eylül 2016 Perşembe 15:04
Öğretmen Açığına Formül Bulundu

15 Temmuz tarihli darbe girişiminden sonra 28 bin öğretmen ihraç edilmişti, yaklaşık olarak 20 bin öğretmen ise soruşturmaların ardından açığa alınmıştı.2016-2017 eğitim ve öğretim yılına 48 bin öğretmen eksiğiyle başladı. Eğitimcilerin toplam 125 bini bulduğunu söylemiş olduğu öğretmen açığına çözümü MEB norm kadro fazlasıöğretmenleri tayin etme kararı aldı. Bu karara göre okullarında ders azalmaları, program kapanmaları başta olmak üzere farklı sebeplerle “kadro fazlası” olmuş olan öğretmenler başka okullara tayin isteyip veya Milli Eğitim Bakanlığı onları resen atayacak. Bu durumda olan toplam 40 binin üzerinde öğretmen bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, illere yollamış olduğu genelgede hem norm kadro fazlası olan öğretmenlerin hem içlerinde İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek gibi Türkiye’nin en gözde lisesi olan 8 yılını doldurmuş olan bütün yönetici ile öğretmenlerin yer değişikliği için tercih yapacak olduklarını bildirdi. Bütün bu eğitimciler 23 Eylül ile 26 Eylül tarihleri aralığında tercihlerini yapacak ve toplamda 25 okul tercih edebilecekler. 

YA TERCİH YAPACAKLAR YA DA RESEN ATAMA

 Bu genelge doğrultusunda okullardan norm kadro fazlası olan öğretmenler başka okullara yollanacak. Bu atamalarda ilk önce yeni açılmış olan eğitim kurumları ile kapatılmış olan ve MEB’e geçmiş olan 1029 özel okul olacak. Öğretmenler okullardaki hizmet puanı üstünlüklerine göre öncelikle çalışmış oldukları ilçelere daha sonra il içerisinde atanacaklar. Tercih yapmamış olan veya tercihine yerleşememiş olan öğretmenin ataması valiliklerce resen yapılacak.

Son Güncelleme: 22.09.2016 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.