banner388

Öğrencilere Müjde ! Hizmete Açılıyor...

Neredeyse 1,5 milyon öğrenciye sahip olan AÖF, bugüne kadar olan büyük arşivi dijital ortam ile erişime sunuyor.

Öğrencilere Müjde ! Hizmete Açılıyor...

Neredeyse 1,5 milyon öğrenciye sahip olan AÖF, bugüne kadar olan büyük arşivi dijital ortam ile erişime sunuyor.

02 Ekim 2016 Pazar 10:25
Öğrencilere Müjde ! Hizmete Açılıyor...

Açıköğretim Sisteminin, temel hizmeti olan eğitimin yanında destekleyici hizmetleri ile de adından çok fazla söz ettiriyor. Hizmet anlamında sınır tanımamış olan Açıköğretim Sisteminin bir yeni uygulaması ise 70’lerin sonundan günümüze kadar kurumun sahip bugüne kadar sahip olmuş olduğu arşivin dijital ortamlarda erişime açılması. Kitap, makale, tez, proje, televizyon yayınları gibi çok fazla materyali içermekte olan zengin arşivi ile ‘Açıköğretimin Hafızası’ olarak değerlendirilen Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcılarından Yrd. Doç. Dr. Murat Akyıldız, bu yeni uygulamanın asıl amacını şu şekilde dile getirdi:

ÖĞRENCİLER İÇİN 1970’LERİN ARŞİVLERİ ERİŞİME AÇILIYOR

"Açıköğretim Sistemi, 70’lerin en sonundan bugüne yazılı ya da yazılı olmayan çok fazla materyal üretiyor. Üretilen bu materyaller yenilendikçe eski olan arşive dönüşüp kütüphaneye yollanıyor. Fakat buradan sınırlı sayıda insanlar yararlanabiliyor. Açıköğretim olarak bizlerde, sınır tanımadan bütün öğrencilerimizin bu materyallerden yararlanabilmeleri için kolay ulaşılabilir bir format da olan dijital bir platformda materyalleri bir araya getirmeye karar verdik."

 HİZMETE AÇILIYOR

Bir çok materyallerin hep bir arada olduğu seçeneğin sistematik bir yapıya çevirilmiş olan platformun, kısa sürede erişime sunulması düşünülüyor.Şimdilik sistemin, çok önemli paydaşları olan öğrenciler ve çalışanların erişimine sunulması amaçlanmış olan yeni uygulamanın, ilerleyen zamanlarda geliştirilmesi konusunda çalışmalar devam ettiriliyor.

Son Güncelleme: 14.10.2016 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.