banner388
banner390
banner410
banner408

LYS'de Yeni Dönem

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre bir çok değişiklik yapıldı.

banner269

LYS'de Yeni Dönem

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre bir çok değişiklik yapıldı.

03 Ocak 2017 Salı 17:36
LYS'de Yeni Dönem

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre LYS'de kısa cevaplı sorular yer alacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde 4 yanlış bir doğruyu götürür kuralı uygulanmayacak.

Klavuzda yer alan öne çıkan değişiklikler şöyle:

* Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir.

* Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 9.45 'ten sonra; saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

* LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.

* LYS 1'de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır.

* Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.

* Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenmiştir. Öğretmenlik programlarının tamamı ve ilahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır.

Son Güncelleme: 03.01.2017 17:39
Anahtar Kelimeler:
Lysösym
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.