banner388
banner390
banner410
banner408

KPSS Sınavına Girecekler Dikkat!

Kamu ve Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve öğretmenlik başvuruları bugün itibari ile başladı.

banner269

KPSS Sınavına Girecekler Dikkat!

Kamu ve Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve öğretmenlik başvuruları bugün itibari ile başladı.

13 Mart 2017 Pazartesi 14:48
KPSS Sınavına Girecekler Dikkat!

2017 KPSS (Genel yetenek ve genel kültür, ÖABT) başvuruları ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 13-23 Mart tarihleri arasında alınacak ve başvuru ücreti için ise son gün 24 Mart. KPSS alan sınavları başvuru tarihleri ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ise 27-31 Mart tarihleri arasında alınacak. Ücret ödeme için son gün ise 3 Nisan.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak. 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise, MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.

Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorunda. 

Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine ise kendileri karar verecek.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilirler, ancak ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapmak zorundalar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.