banner388

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı

2016 Ortaöğretim KPSS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için tıklayınız.

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı

2016 Ortaöğretim KPSS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için tıklayınız.

09 Aralık 2016 Cuma 15:08
KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı

KPSS sınav sonuçları açıklandı. 2016 Ortaöğretim KPSS sınavları geçtiğimiz ay yapıldı ve bu zaman kadar en yoğun katılımlı sınav oldu. 3 milyon 500 bin kişi girdiği KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçları az önce ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı.

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

KPSS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Standart sapma nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) de en çok merak edilenlerden biti de puan hesaplamasının nasıl yapıldığı konusu. ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemine göre sınavda adaylara yoplam 120 soru yöneltiliyor. Bunlardan 60'ı genel yetenek, 60 tanesi de genel kültür alanlarına yönelik sorulardan oluşuyor.

Yenilenen sınav sisteminde 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu durumda netler hesaplanıyor.Sınav puanlarının hesaplanmasında göze çarpan ilk unsur standart sapma. Peki bu ne anlama geliyor?

Sınavda adayların en çok yapmadıkları soru, başka adaylarca yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanır.

Genel olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmakta. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmakta ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puanlar belirleniyor.


KPSS'ye giren tüm adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin kendi sitesinden öğrenebilir. KPSS sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Adaylar sınav sonuçlarına sadece internet platformundan ualaşabilir. Sınav sonuç belgeleri yazılı olarak basılmayacak ve adrese teslim yapılmayacak.

KPSS sınav sonuç bilgilerinde adayların sınav testlerinden verdikleri doğru ve yanlış cevaplar (sayı ile) KPSS puanları bulunacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmakta.

Sonuç belgesi kontrol sistemine,https://sonuc.osym.gov.tr sayfasından ulaşılabilir.KPSS sınavında değerlendirme nasıl yapılıyor?

Sınavda bulunan her test kendi içinde bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor ve bu şekilde puanlama yapılıyor. Elde edilen puanların da ortalama ve standart sapmaları hesaplanarak standart puanlar bulunuyor.

Herhangi bir testte doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar söz konusu test için yapılan hesaplamalara katılmayacak ve bu adaylara bahsi geçen test için standart puanları hesaplanmayacak.

Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi ve puanlamaya katılabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de az az 1 soruyu doğru ve ya yanlış olarak işretlemesi gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak.

KPSS sınav puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

Son Güncelleme: 09.12.2016 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.