banner388

İşte Kapatılan Vakıf Üniversitelerinin Listesi

Darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar çerçevesinde birçok eğitim kurumu kapatıldı. İşte kapatılan vakıf üniversitelerinin tam listesi...

İşte Kapatılan Vakıf Üniversitelerinin Listesi

Darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar çerçevesinde birçok eğitim kurumu kapatıldı. İşte kapatılan vakıf üniversitelerinin tam listesi...

23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:40
İşte Kapatılan Vakıf Üniversitelerinin Listesi

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında paralel yapıya yönelik oprasyonlar tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda birçok eğitim kurumu da incelemeye alındı ve toplamda 15 tane vakıf üniversitesi kapatıldı. Kapatılan Vakıf üniversiteleri arasında Samsun Canik Başarı Üniversitesi de var. Peki kapanan bu üniversitelerindeki öğrencilere ne olacak?

Konuyla lakalı olarak açıklama yapan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, “27 bin öğretmenden 21 bin tanesinin yetkilerini iptal ettik. Toplam 800’e yakın okula, kapatma kararı uygulamış durumdayız. Kapatılan okullardaki 138 bin öğrenci MEB okullarına nakledilecek. Bu okullarda kayıtlı 138 bin öğrenci var. Hükümetimiz farklı bir karar verene kadar bu öğrenciler, MEB okullarına nakilleri yapılacak. Eğitimleri aksamayacak” dedi.

OHAL kapsamında ilk kanun hükmünde kararname bugün Resmi gazetede yayınlandı.Buna göre 35 sağlık kurum ve kuruluşu,1043 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, 1229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyonla 15 vakıf yüksek öğretim kurumu kapatıldı.

İŞTE KAPATILAN VAKIF ÜNİVERSİTELERİ:

1- Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara)
2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)
3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)
4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)
5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)
6- Melikşah Üniversitesi (Kayseri)
7- Mevlana Üniversitesi (Konya)
8- Şifa Üniversitesi (İzmir)
9- Turgut Özal Üniversitesi (Ankara)
10- Zirve Üniversitesi (Gaziantep)
11- Kanuni Üniversitesi (Adana)
12- İzmir Üniversitesi (İzmir)
13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)
14- Gediz Üniversitesi (İzmir)
15- Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)
 

Son Güncelleme: 23.07.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.