banner388

Açık Öğretimliler için yeni dönem başladı

Açık Öğretim Fakültesi’nde yeni dönem başlıyor. Parçalı sınav uygulaması getiriliyor. Detaylar haberimizde.

Açık Öğretimliler için yeni dönem başladı

Açık Öğretim Fakültesi’nde yeni dönem başlıyor. Parçalı sınav uygulaması getiriliyor. Detaylar haberimizde.

05 Eylül 2017 Salı 13:17
Açık Öğretimliler için yeni dönem başladı

Açık Öğretim sisteminde yeni bir uygulama geliyor. Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yer aldı. 

Yönetmeliği göre, birinci yarı yıldan ders alan bir öğrenci beş ve yedinci yarı yıldan, ikinci yarı yıldan ders alan öğrenci altı ve sekizinci yarı yıldan, üçüncü yarı yıldan ders alan öğrenci yedinci yarı yıldan,  dördüncü yarı yıldan ders alan öğrenci sekizinci yarı yıldan ders alamayacak.

Parçalı sınav uygulaması geliyor 

Söz konusu uygulama dönem sonu sınavı yapılan proje uygulamalı derslerde parçalı sınav şartı getiriliyor.

Uygulama bazı fakülte öğrencileri için geçerli

Uygulamadan İktisat ve İşletme Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler için geçerli olurken dönem sonlarında proje uygulaması içeren derslerde parçalı sınav düzenlemesi uygulanacak. 

Başarı notuna katkısı yüzde 100

Parçalı sınavların birleştirilerek elde edilen sonuç, dönem sonu sınav notu olarak oluşturulacakken ortaya çıkan nottan başarı notuna katkı değeri ise yüzde 100 olarak kullanılacak.
Sınavına itiraz etmek isteyen öğrenci, yönetmeliğe göre 3 iş günü içerisinde itirazını gerçekleştirmiş olması gerekiyor.

Kaynak: Posta
 

Son Güncelleme: 05.09.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.