banner388
banner390
banner410
banner408

20 Bin Öğretmen Alınacak !

Milli Eğitimden Yapılan açıklamalarda, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile ilişiği kesilerek açığa alınmış olan öğretmenlerin yerlerine tam 20 bine yakın öğretmen alımı gerçekleştirilecektir.

banner269

20 Bin Öğretmen Alınacak !

Milli Eğitimden Yapılan açıklamalarda, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile ilişiği kesilerek açığa alınmış olan öğretmenlerin yerlerine tam 20 bine yakın öğretmen alımı gerçekleştirilecektir.

24 Temmuz 2016 Pazar 10:16
20 Bin Öğretmen Alınacak !

Milli Eğitim Bakanı olan İsmet Yılmaz, Sivas'ta basın mensuplarının soruları üzerine, sözleşmeli birde mülakata bağlı olarak öğretmen alımları yapılacağını dile getirdi. Bir önceki öğretmen alımı Şubat ayı olarak açıklandığı fakat bu durumlardan dolayı öne çekilecek olduğunu belirten Yılmaz, "Biliyorsunuz ki bugünlere kadar öğretmen alımlarını sözleşmeli birde mülakata bağlı bir şekilde Şubat ayında yapılacağını dile getirmiştim. Fakat yeni çıkan bir durum ile kamu görevinden alınan ve ilişiği kesilecek olanların yerlerine bu yıl ki öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. 2016'da öğretmen alımlarını sözleşmeli ve mülakatla alacağız" dedi.

"OKULLARI BİZ İŞLETECEĞİZ"
Bakan Yılmaz Öğretmen alım sayısının, görevden alınan öğretmenlerin sayıları kadar olacağını dile getirerek, "Öretmenlerin Lisansları iptal edilmiştir. Görevden ilişiği kesilen öğretmen sayısı arttı.Özel okullardan devlete geçmelerinden sonraki ihtiyaç öğretmen ihtiyacı kadar bir alım yapılacak. Yaklaşık olarak 20 binin üstünde olan bir rakamdır. İlerleyen günlerde bu sayı değişebilir'' diye konuştu.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne bağlı olan ve kapatılmış olan okulların, bu okullardaki öğrencilerin ne olacağı gibi soruların gelmesi üzerine Yılmaz, "Bütün öğrenciler, bizim öğrencimiz hiçbirisini tabiki mağdur etmeyeceğiz. Bir çok öğrenci özel okullara gidiyor. Devlete ait olan okullarıda bizler işleteceğiz. Fakat bu durumda öğretmenlerin öğretmen lisansları iptal olmuştur. Bu yüzden o öğretmenler ile değil de, yeni alınacak olan öğretmenlerle beraber eğitim ve öğretime devam edeceğiz. Öğrencilerimize şunu söylemekteyiz; hiç biriniz mağdur olmayacaksınız. Devletimiz sayesinde inşallah eskisinden de iyi bir eğitim vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 24.07.2016 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Soner sahin 2016-07-24 18:04:57

2000 yılı mezunu teknik öğretmenim ancak ataman yapılmadı boşalan kadrolarda mülakatla atamamiz yapılması konusunda düşüncelerinizi alabilir miyim?

Avatar
murat 2016-07-29 13:29:45

siz işletiyosunuz zaten bizim bilmedigimiz bişey mi var acaba